(Bron)

Wait, what? Zoutmeubels? Jawel, in dit hotel in Bolivia kan het. Palacia de Sal (klinkt dat als ‘zoutpaleis’ of ligt dat aan mij?) heeft een interieur gemaakt van een miljoen blokjes zout. Op die manier nemen ze het idee “meer ‘lokale’ producten gebruiken”, wat je tegenwoordig overal wel hoort, wel heel serieus. Alles, van de muren tot de plafonds, tot de bedden en de tafels, is gemaakt van zout.

Uiteraard zijn er in zo’n indrukwekkend hotel ook regels. Één daarvan is: de muren niet likken. Bah, het idee alleen al! Maar ja hoor, naar het schijnt zijn er al gasten geweest die niet konden geloven dat het allemaal zout was en dan maar … likten.

(Bron)

De prijzen in het hotel vallen overigens best mee, ze beginnen bij £85 per nacht. Nadeel voor het hotel zelf is dat er na elk regenachtig seizoen reparaties moeten gebeuren.

Mij lijkt het een vreemd idee om op zout te zitten, of erop te slapen. Maar het lijkt me wel een geweldige ervaring! Jammer dat Bolivia niet direct bij de deur ligt. Maar wie weet, ooit. Ik schrijf het alvast op m’n To Do-lijstje!

Bron: The Daily Mail

One Comment

Leave a Reply