Toen ik dit artikel las op HLN, en bijhorend filmpke keek, schrok ik toch wel even. Gaan mensen daadwerkelijk zo ver in ‘handdoekje leggen’? Wie zijn ze, wat drijft hen?

‘Handdoekje leggen’ is iets wat blijkbaar enorm veel voorkomt in hotels. Mensen palmen een ligstoel in met hun handdoek, en gaan even lekker zwemmen, of wat anders doen. Tegenwoordig gaat het blijkbaar al zo ver dat ze zelfs in het holst van de nacht opstaan, hun stoel alvast inpalmen en weer slapen gaan! Het komt vooral voor in Spanje en Turkije, en jammer genoeg durven hotels niets te doen uit schrik klanten weg te jagen. Maar kom op nou, is dat waarvoor je op vakantie vertrekt?

Om de hele dag aan het zwembad te liggen? Kan je thuis toch evengoed doen? Als ik de kans had om op vakantie te gaan in Spanje of Turkije, dan ga ik écht niet de hele dag aan het zwembad liggen! Nee, ik ga op ontdekking in de omgeving, een beetje aan het strand zitten, enzovoort. Waarom duizend(en) euro’s betalen om te … liggen?

Ik ben nog nooit op vakantie geweest in zo’n warm land, dus begrijp ik het idee misschien gewoon helemaal niet. Maar kijk even bovenstaand filmpje, het is echt te gek voor woorden … Gelukkig wil Zoover hier iets aan doen met een petitie. Ik hoop dat het wat uithaalt!

Wat vindt jij hiervan?

One Comment to “NIEUWS | Handdoekje leggen, verleden tijd?”

  1. Pff, te gek voor woorden. Nu ja, ik doe het toch nooit, zo van dat soort hotel/zwembadvakanties of hoe je het ook wil noemen, het is mijn wereldje gewoon niet en gelukkig maar ook, als je dit soort dingen ziet. Triestig, hoor.

    Reply

Leave a Reply