Na zeven maanden wachten, was het vorige week donderdag eindelijk zo ver: Rock Werchter! We hadden onze tickets al sinds 7 december (ik zat om 14u klaar aan m’n laptop, om 14u20 had ik ze) en sindsdien was het wachten, wachten en nog eens wachten. Metallica zien was toch wel kers op de taart van ons jaar samen drie weken geleden!

We waren aan de ingang om 11u53, de deuren gingen open om 12u. Mooi op tijd dus. De doorgang was supervlot, dus we waren ook snel binnen. Voor mij was het het eerste, echte festival waar ik naartoe ging. En met de code op onze tickets konden we ook nog mee helpen met de setlist van Metallica, die voor de verandering de fans eens lieten beslissen wat ze wilden horen.

Main Stage, waar Metallica later op de dag zou optreden!

Stefan kon het natuurlijk niet laten om een t-shirt te kopen.

Uiteraard gingen wij voor Metallica, maar van de andere artiesten die optraden op de Main Stage hebben we er ook heel wat gezien. Logisch, als je weet dat we meer dan 5 uur hebben zitten wachten aan die Main Stage om een goed plekje voor Metallica te hebben! Maar het was het wachten meer dan waard!

Dropkick Murphys, die weten wat sfeer maken is!

Miles Kane, nooit van gehoord en z’n muziek is ook mijn stijl niet.

White Lies, kende ik ook niet.

Placebo! Hier kende ik eigenlijk ook geen nummer van, maar ik was toch onder de indruk. Geweldig optreden!

Tijdens het wachten moesten we natuurlijk ook eten, dus om beurt gingen we wat halen. Frietjes, natuurlijk! Er was zelfs sushi, maar dat vind ik niet bepaald festival-food.

Een foto van ons tijdens het wachten. Nu duurde het niet lang meer!

En om 22u20 (een halfuur later dan gepland) begon Metallica eraan!

James Hetfield!

En een tweetal uur later was het alweer voorbij :(

Metallica heeft een geweldige show gebracht! We hadden een goed plekje (net achter de gang van de security, dus geen last van grote mensen voor ons of mensen waar we op zouden botsen) en ik heb er enorm van genoten. Ik kan niet wachten om ze weer eens live te zien spelen!

En bedankt Stefan, voor dit geweldige jaartje samen! ♥

One Comment

Leave a Reply