La Bottega Luik

Als je gaat shoppen, zoals wij twee weken geleden deden in de MediaCité in Luik, krijg je vaak ook honger (zeker als je mij bent) en wil je dus eten. Gelukkig kan dat ook in de MediaCité, je hebt verschillende opties, maar wij gingen voor een pasta bij La Bottega.

La Bottega Luik

La Bottega is een gezellige brasserie, met vriendelijke mensen die hun best doen om Nederlands te praten en een mooie omgeving met veel zwart. Je hoeft niet per sé de MediaCité binnen om hier wat te drinken, je kan ook gewoon via de Rue Grétry naar binnen gaan.

La Bottega Luik

La Bottega Luik

Drank en zelfs het brood wat bij de pasta hoort, kregen we al snel. Te snel, want als je lekker zacht wit brood met boter voor m’n neus zet, doe ik er niet lang over om dat weg te werken. Ja, nog voor de pasta er was, was het brood al verdwenen. Wat ik dan weer niet verwacht had, was dat ze het lege mandje gewoon meenamen en een nieuw kwamen brengen! Zalig. Kaas was een optie (waar ik natuurlijk geen neen tegen zei), en die kregen we in een soort kannetje, zag er ook heel mooi uit. Jammer genoeg was het gemalen kaas en geen geraspte, ik vind gemalen kaas niet veel smaak toevoegen (en geraspte kaas smelt nog zo lekker tussen de pasta, hmm!).

La Bottega Luik

Spaghetti bolognese

La Bottega Luik

Spaghetti carbonara

En niet veel later was onze pasta er. Stefan ging voor spaghetti bolognese, ik voor spaghetti carbonara. Het was heel lekker, alleen net een beetje te veel. Ik heb moeten duwen om alles op te krijgen! De spaghetti was wel perfect, hele dikke slierten. Maar de bolognesesaus was niet pittig genoeg voor Stefan, dus hij heeft nog een flesje Tabasco gevraagd, wat hij zonder problemen kreeg. Goede service, dat wel!

La Bottega Luik

De prijzen van de pasta’s waren relatief normale prijzen, tussen €9 en €10. En met de grote hoeveelheid die je krijgt, zijn ze hun geld meer dan waard.

Je kan hier ook buiten zitten, iets wat op het eerste zicht gezellig leek, tot de stortbuien die dag uit de hemel kwamen vallen … Gelukkig zaten wij lekker droog binnen!

Ik zou hier nog eens komen eten als ik nog eens in de buurt ben, maar ik denk dat ik eerst een andere eettent in de MediaCité zou uitproberen. Er was namelijk ook een hamburgerrestaurant wat er heel lekker uitzag …

La Bottega in Luik krijgt van mij een 8/10.

Leave a Reply