Ondertussen is het al augustus. AUGUSTUS. Hallo, nog vier en een halve maand en is al Kerstmis. Nog vijf maanden en we zijn al in 2015! De tijd gaat echt te snel. Tijd om terug te blikken op de dingen waar ik m’n tijd mee heb verdaan de voorbije maand. En dat deed ik met …

Citytripjes! Uiteraard. Ik had mezelf voorgenomen tijdens de zomervakantie elke maand een nieuwe stad te bezoeken, en daar ben ik goed mee bezig. Ik heb met m’n zus Baarle-Hertog/Nassau, Turnhout, Diest en Oostende bezocht. Over elke stad valt binnenkort natuurlijk wat te lezen.

Hoogtepunt van de maand was natuurlijk Rock WerchterMetallica gaf een geweldige show, maar de andere artiesten die we zagen (Dropkick Murphy’s, Placebo, …) konden er ook wat van. Ik kan niet wachten om een keer terug te gaan!

Uiteraard heb ik deze maand ook weer lekker gegeten, bij ons favoriet sushirestaurant Sushi Tokio in Weert (rechtsonder), maar we hebben ook een nieuwe tent uitgeprobeerd in Brunssum (Nederland, linksboven). Die heette De Lange Muur, en daarover lees je ook snel iets. Tijdens de solden ben ik misschien ook een beetje losgegaan, met maar liefst vier nieuwe tassen. Deze watermeloen is er eentje van. Zeg nou zelf, kan je die laten staan? En terwijl Stefan z’n wagen aan het laten fixen was door de garagist, spotte ik daar in de garage een (helaas dode) libelle. Ik had nog nooit zo’n beest in het echt gezien, wat was ie mooi en groot!

Tuikabelbrug (Godsheide)

Deze vakantie heb ik eindelijk nog eens tijd gehad om te fietsen. Heerlijk! Tijdens een vrijdagavond maakte ik een fietstochtje van Hasselt naar Bokrijk. Daar maakte ik onder andere deze foto. De zon was al onder aan het gaan (het was 21 uur, ik was aan het wachten tot Stefan klaar was met werken en hij me kwam oppikken) en ik vond dit beeld toch wel de moeite. Ook heb ik een fietstochtje in Neeroeteren gemaakt, eentje van maar liefst 40 km. Wat voelde dat heerlijk! Ik kan niet wachten om opnieuw een tochtje te gaan maken.

De laatste week was het drukst van allemaal. Zaterdag gingen Stefan en ik naar de Fuchsiaflora show in Heusden, en hij verraste me na het bezoek met door te rijden naar Ter Dolen in Helchteren, waar we genoten hebben van een heerlijke Kriek. Zondag hebben we even rustig aan gedaan en gechilld bij vrienden thuis in hun zwembad, om de volgende ochtend al op de trein naar Brugge te zitten. Dinsdagnamiddag zijn we weer naar huis vertrokken, maar de volgende dag zaten we alweer op de trein, dit keer naar de Zoo van Antwerpen! En de dag daarna zat ik wéér op de trein, dit keer naar Oostende met m’n zus. Dat zijn vier dagen na elkaar op de trein, samen goed voor een twaalftal uur op de trein. Wow, ik heb dus een halve dag op de trein doorgebracht. Je kan je dus voorstellen dat ik vrijdag, het begin van de nieuwe maand, echt even nood had aan rust!

Nu is augustus begonnen, de laatste vakantiemaand. Wat gaat het allemaal snel … maar ik geniet met volle teugen. Kom maar op met al dat leuks, augustus!

Welke leuke dingen heb jij deze maand gedaan?

One Comment

Leave a Reply