BRUGGE | Hotel Golden Tulip De’ Medici

Vorige week hebben Stefan en ik opnieuw met plezier gebruik gemaakt van een Flairbon voor een goedkopere hotelovernachting. Dit deden we enkele maanden geleden al in het M-Hotel in Genk, en nu in Hotel De’ Medici in Brugge.

Hotel Golden Tulip De' Medici (Brugge)

Golden Tulip Hotel De’ Medici (een hele mond vol) ligt aan de Potterierei in Brugge, een halfuurtje wandelen vanaf het station. Bij ons is dat halfuurtje uitgelopen tot een 45 minuten, maar dat was mede mijn stomme schuld. Ik had namelijk hoge hakken aangedaan om naar het hotel te gaan … Wist ik veel dat Brugge vol kasseien lag? Nou ja, uiteindelijk zijn er geraakt, en het hotel zag er heel mooi uit!

Hotel Golden Tulip De' Medici (Brugge)

Hotel Golden Tulip De' Medici (Brugge)

Binnen kwamen we meteen terecht bij de receptie, logisch natuurlijk. Deze foto is gemaakt toen we gingen vertrekken, maar toen we pas aankwamen, zat hier een hele hoop volk! Het heeft even geduurd eer we eindelijk konden inchecken, maar dat kwam vooral doordat er heel wat mensen voor ons waren, en ze geen van allen Nederlands spraken. Na een klein kwartier waren we eindelijk aan beurt en ging het natuurlijk snel. Sleutel gekregen en naar boven!

Hotel Golden Tulip De' Medici (Brugge)

Eenmaal binnen in de kamer, was het eerste dat me opviel de televisie. Kijk hoe leuk! Een persoonlijkere welkom kan bijna niet.

Hotel Golden Tulip De' Medici (Brugge)

Wat ik minder leuk vond, was het bed. Het lag zàlig, maar het waren twee éénpersoonsbedden in plaats van een tweepersoonsbed. Zo jammer. We hebben samen geprobeerd om op één matras te slapen, maar dan zakte de ene helemaal tussen de bedden in. Geen optie dus. Helaas.

Hotel Golden Tulip De' Medici (Brugge)

Hotel Golden Tulip De' Medici (Brugge)

Hotel Golden Tulip De' Medici (Brugge)

De rest van de kamer was wel meer dan in orde. Het was een heel klassieke kamer, oude tinten, klassieke meubels, veel hout, … De zetels zaten heel goed, mijn voeten raakten de grond zelfs niet toen ik er op zat! Er waren ook veel lampen, waarvan je van eentje zelfs de lichtintensiteit kon aanpassen. Zo maakte je het zelf zo gezellig als je zelf wou. Er was ook nog een minibar, een kluis en heel ruime kleerkast.

Hotel Golden Tulip De' Medici (Brugge)

Hotel Golden Tulip De' Medici (Brugge)

De badkamer was ook meer dan in orde! Een lekker ligbad en veel beige marmer zorgden ervoor dat deze badkamer luxe uitademde. Ook opvallend: hier geen mini douchegels die je elders wel ziet, maar een ingebouwd pompje zoals je die altijd met zeep ziet op toiletten. Hierin zat dan een twee-in-één formule: een product voor haar en lichaam.

Hotel Golden Tulip De' Medici (Brugge)

Met het uitzicht hadden we héél veel geluk. Een kamer met uitzicht op de Reien! Geweldig. We hebben meer buiten dan binnen gezeten natuurlijk, maar als we dan toch op de kamer waren, was het heerlijk om dit als uitzicht te hebben. Vooral ‘s nachts.

Golden Tulip Hotel De’ Medici is een gezellig, klassiek hotel. Het ligt op wandelafstand van het centrum en ‘s avonds kan je nog gezellig een wandeling maken langs de Reien. Aanrader!

INFORMATIE
Prijs: vanaf €102 (volgens Google)
Adres: Potterierei 15 – 8000 BRUGGE
Cijfer: 8/10

2 Comments to “BRUGGE | Hotel Golden Tulip De’ Medici”

Leave a Reply