De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

Chinees, wie houdt er niet van? Euhm, ik, eigenlijk. De eerste keer dat ik ooit Chinees at was me slecht bevallen, maar het bevalt me steeds meer en meer. Zo goed zelfs dat ik enkele maanden geleden de stap durfde zetten om naar een wokrestaurant te gaan, Wok Lotus in Ophoven. En nadien Wok Plaza in Genk. En een maand geleden was het de beurt aan De Lange Muur in Brunssum, NederlandWaarschuwing: de foto’s zijn met m’n mobiel gemaakt, dus de kwaliteit is misschien niet om over naar huis te schrijven. Maar hey, zolang het eten er maar lekker uitziet!

Helemaal in Nederland? Jawel, Stefan en ik waren uitgenodigd door zijn oom die jarig was en die kende een goed wokrestaurant in Nederland. Op voorhand ging ik al eens reviews lezen, en die waren eigenlijk niet mals. “Het lijkt wel een eetfabriek”, “veel te druk, ongezellig”, “slechtgezind personeel”, “loempia’s doorweekt van olie!”, … en ga zo maar door. Oei. Dat klonk allemaal niet zo goed. Ik had m’n verwachtingen dan alvast wat naar beneden gehaald, om niet voor verrassingen te komen staan.

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

Nou, ongezellig? Ik vond het een hele mooi zaak! Prachtige muren en plafond, mooie luchters, … Sfeer was er dus sowieso, ook al maak je die natuurlijk ook wel een beetje zelf. Gelukkig zat dat bij ons ook goed. Over naar het buffet! Want ja, dit was een ‘all you can eat’-restaurant!

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

Frietjes, loempia’s, gebakken banaan (ZO LEKKER), inktvisringen, frikandel, …

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

Nasi, bami, mihoen, pekingeend, en andere vlezige dingen.

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

Sushi! Mijn favoriete deel.

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

Nog sushi en lekkere hardgekookte eitjes.

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

Veel lekkere groentjes! Wortel, tomaat, komkommer, spruitjes, … you name it, they have it. Uiteraard was er ook nog veel rauw vlees voor in de wok, maar daar heb ik geen foto van. Ik heb zelf niets laten wokken, omdat ik niet zo’n vleeseter ben en ook geen zin heb om lang aan te schuiven. Als ik honger heb, wil ik meteen eten #pig.

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

Mijn eerste bordje: sushi en een bol waarvan ik niet meer weet wat het was. Iets met appel? Een reden om terug te gaan, dat is het in ieder geval wel, zodat ik weer weet wat dit was.

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

Tweede bord: lekker ongezond. Rare dunne sliertjes, frieten, frikandel en ketchup. Hmm!

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

Derde bord: bami, alweer sushi en gebakken banaan. Van gebakken banaan krijg ik nooit genoeg.

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

Vierde bord: iets lichter dit keer: eitje, brood, tomaat en nog enkele sushis. Lekker, maar hierna kreeg ik niets meer binnen. Buiten dessert natuurlijk. Er is altijd plaats voor dessert.

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

En dit was mijn dessert! Bij zulke restaurants is er ook altijd een dessertbuffet. Heerlijk ijs met slagroom en saus, oohhh … Het water loopt me alweer in de mond (oké, da’s gelogen, want ik heb net nogal wat Hoegaarden Rosé zitten drinken en zit nu eigeniljk alweer vol. Maar je snapt m’n punt). Dus, nu eens wat subtiele hints gaan geven dat ik snel weer terug wil!

 

De Lange Muur (Brunssum, Nederland)

De Lange Muur vind je in Brunssum op de Wijenweg 101. Ik geef de zaak een 7/10, en kom graag nog eens terug!

Wat is jouw favoriete wokrestaurant? 

One Comment

Leave a Reply