Halve maantjes (Diest)

Koekjes! Wie houdt er niet van koekjes? Dat moeten ze in Diest ook gedacht hebben, want één van hun streekproducten zijn Halve Maantjes. Te schattig voor woorden!

Voordat ik Diest bezocht, wees mijn zus er even vriendelijk op dat ik nog geen streekproduct had dat ik wilde kopen. Zij kwam met Halve Maantjes, ik zag een afbeelding en was verkocht. Jep, die gingen we meenemen uit Diest!

Halve maantjes (Diest)

De koekjes werden gemaakt door biscuiterie Stuckens in samenwerking met de toeristische dienst van Diest. De naam komt uiteraard van domein Halve Maan in Diest (de moeite om te bezoeken), maar zou ook verwijzen naar de ‘lunette’, een onderdeel van de 19e eeuwse verdegingsgordel rondom de stad.

Halve maantjes (Diest)

De maantjes zijn er in drie verschillende smaken (vlnr): een maantje met kaneel, citroen en chocolade, een maantje met vanille en een maantje chocolade en appelsien (een verwijzing naar de Oranjestad).

Halve maantjes (Diest)

Halve maantjes (Diest)

De koekjes doorstonden de smaaktest met glans. Mijn vriend, mijn zus en ikzelf waren er gek op. Heerlijk zijn ze! We kochten ze voor €4,40 per zakje (in één zakje zitten alle koekjes die je bovenaan ziet, heel wat dus) bij de Toeristische Dienst van Diest. Die Toeristische Dienst vind je trouwens in de Felix Moonsstraat 2.

Bronnen: Straffe Streek

2 Comments

Leave a Reply