Bron: Facebook Yolande Buekers

In het begin van deze maand zijn Stefan en ik gaan relaxen in kuurcentrum Yolande Buekers in Wellen. Ik had er al eens van gehoord, en nu hoorde ook hij van zijn collega’s dat het hier wel de moeite is. Gezien ik een beetje rustig en zen worden altijd kan gebruiken, twijfelde ik niet om hier eens naartoe te komen. Zeker nu een ze speciale aanbieding hadden.

In het kuurcentrum kan je verschillende kuren doen: massages, pakkings, gelaatsverzorgingen, … Maar dit hoeft niet, je kan ook genieten in hun Aquapaleis. Normaal kost een dagbezoek (09:00 – 22:30) hier €24,50 en een avondbezoek (17:00 – 22:30) €14,90. Maar nu hadden ze een interessante summerdeal: een hele dag voor maar €17,45 per persoon!

Bron: Facebook Yolande Buekers

Inbegrepen in die prijs zijn heel wat leuke dingen: finse sauna’s, zweethut, kelo sauna, helarium (vond ik heel interessant), caldarium (ook leuk), infrarood sauna, Turks stoombad (heerlijke eucalyptusgeur), een zoutbad, jacuzzi’s, een prachtige Yin-Yang tuin en Zen-tuin om heerlijk tot rust te komen. Buiten kan je zelfs eten! Dit hebben wij niet gedaan, omdat er voor ons (student en pas werkende) toch een aardig prijskaartje aanhing. Ooit wil ik dat wel doen.

De bedoeling is dat je je je eigen badjas, slippers en handdoeken meebrengt. Indien je die niet hebt, kan je die daar aankopen/huren. Maar zelf meenemen is natuurlijk het makkelijkst. Als je pas aankomt en er nog nooit eerder geweest bent, krijg je ook nog een heel interessante uitleg van de bedoeling en effecten van alle mogelijkheden. Dit was ook superinteressant.

Achteraf kun je ook vrij gebruik maken van douchegel, scrubgel en shampoo. Heerlijk! Vooral de scrubgel voelde geweldig aan, ik kon hier niet genoeg van krijgen.

Ik heb foto’s gebruikt van de Facebookpagina van het centrum omdat gsm’s er (gelukkig) niet toegelaten waren.

Hier langskomen is zeker de moeite! Het centrum is gelegen op de Langstraat 31 in Wellen. Meer info vind je op hun website!

One Comment

Leave a Reply