Abdijbierenfestival Herkenrodeabij (Kuringen)

Zoals ik maandag in mijn diary al vertelde, was het afgelopen zondag de bedoeling een boottochtje met de Limburgia te maken. Die boot vonden we niet (sérieus niet), maar gelukkig hadden we al een sms’je gekregen met een andere interessante tip: het Abdijbierenfestival in Kuringen! We waren toch al in Hasselt, en de abdijsite van Herkenrode was amper 10 minuutjes rijden vanaf de Scheepvaartskaai.

Abdijbierenfestival Herkenrodeabij (Kuringen)

Via dit mooie gebouw kwamen we binnen op het evenement. De parking was gratis (vinden we natuurlijk leuk!) en de parkeerwachter had ook nog eens gevoel voor humor. We vroegen ‘m welke richting het festival was, hij wees ons de goede weg, en zei dat hij ons straks ook wel zou helpen met de wagen te vinden. Haha! Dat zou gelukkig niet nodig zijn, rijden met een glaasje te veel is natuurlijk geen aanrader.

Abdijbierenfestival Herkenrodeabij (Kuringen)

Abdijbierenfestival Herkenrodeabij (Kuringen)

Abdijbierenfestival Herkenrodeabij (Kuringen)

Abdijbierenfestival Herkenrodeabij (Kuringen)

Veel bezoekers kwamen met de fiets. Die hadden het slim bekeken, en waren duidelijk niet van plan het bij één glaasje te houden.

Abdijbierenfestival Herkenrodeabij (Kuringen)

Ook aan de kleintjes was gedacht.

Abdijbierenfestival Herkenrodeabij (Kuringen)

Op bovenstaande foto’s krijg je een beeld van het festival. Toen wij er waren, was het gezellig druk (toen we doorgingen werd het heel druk). Je kon hier maar liefst 36 verschillende, erkende abdijbieren proeven uit 24 abdijen uit België. Ze hadden het wel slim gespeeld: de inkom was gratis, maar als je wat wilde kunnen drinken, moest je een glas kopen. Amper drie euries was je ervoor kwijt. Bracht je het terug, dan kreeg je twee euro terug. Zo niet, dan had je een leuke herinnering. Wij hebben voor het tweede gekozen, heel handig, want nu heb ik eindelijk leuke glazen om bier uit te drinken op kot.

Abdijbierenfestival Herkenrodeabij (Kuringen)

Aan de kassa kon je jetons kopen voor €1,70 per stuk. Is niet veel geld, om te kunnen genieten van deze biertjes. Onze eerste keus: een Abbaye de Saint Martin Triple (9%) voor Stefan en een Ename cuvée rouge (7%) voor mij.

Abdijbierenfestival Herkenrodeabij (Kuringen)

Onze tweede keus: een Keizersberg (9%) voor Stefan en een Bornem dubbel (8%) voor mij. En ik vond ze allemaal heerlijk! Vooral de Ename cuvée rouge. Ja, die lust ik nog wel eens.

Abdijbierenfestival Herkenrodeabij (Kuringen)

Genieten! De zon scheen een beetje te hard (viel waarschijnlijk echt niet op met m’n dichtgeknepen ogen he?), maar dat is wel het laatste waar ik over ga klagen. Eindelijk weer wat zomerweer!

We hadden het hier heel gezellig, alleen jammer dat we het niet wat uitgebreider konden maken. Volgende keer toch maar met de bus komen, of iemand anders laten rijden. Want er stond nog heel wat meer op de lijst wat ik graag wilde uittesten! De gelegenheid voor dit festival was het 5-jarig bestaan van de Herkenrode tripel en Herkenrode bruin, erkende Belgische Abdijbieren. Dus ik ben bang dat het niet iets jaarlijks wordt. Misschien iets voor om de 5 jaar? In dat geval zijn we dan zeker weer van de partij!

One Comment to “HASSELT | Abdijbierenfestival 31-08-2014 (Kuringen)”

Leave a Reply