Streetpaiting Leon Keer in Genk

Kunstwerken waar mijn mond elke keer weer van openvalt. Zo kan ik 3D streetart het best omschrijven. Ik had er al vele online gezien, maar ze zijn meestal nog al ver van m’n bed, helaas. Tot nu. Een tijdje terug stond er in de krant een foto van een 3D streetart-tekening van Leon Keer in Genk. Genk! Dat brengt deze kunst al een stuk dichterbij. Dus ik vond het vorige week donderdag het ideale moment om te gaan kijken.

Streetpaiting Leon Keer in Genk

Streetpaiting Leon Keer in Genk

Vanaf eender welke kant behalve de juiste, ziet de tekening er heel gek uit. Ongelooflijk dat het dan zo’n realistisch beeld vormt vanaf het moment dat je er juist voor staat. Wat we onze hersens wel niet allemaal kunnen wijsmaken dezer dagen … Ik was enorm onder de indruk.

Streetpaiting Leon Keer in Genk

Om je grijze massa optimaal te verwarren, ga je best op de voetjes met ‘VIEW POINT’ staan. Van hieruit zie je het beste, mooiste effect, zie de foto bovenaan het artikel. Ik was enorm onder de indruk van zoiets vet.

Je vindt deze tekening aan de C-Mine in Winterslag, in de Wildekastanjelaan, vlakbij de Aldi. Moest je er in de buurt zijn, ga zeker eens kijken! Ik vind het jammer dat ik er alleen was, ik heb nog een aantal creatieve ideetjes om foto’s te maken bij deze tekening … Nu maar hopen dat hij er nog staat als ik er nog eens ben.

Blijkbaar heeft deze artiest ook al eens een streetpainting gemaakt in Wijnegem Shopping Center. Jammer genoeg heb ik daar toen niets over gehoord/gelezen (maar ik lees nooit kranten, dus dat kan er iets mee te maken hebben).

Wil je meer zien van Leon Keer? Check dan zeker zijn website, en vooral de ‘3D STREETPAINTINGS‘. Hij levert indrukwekkend werk!

Wil je op de hoogte blijven van mijn artikels? Like dan zeker mijn Facebookpagina!

2 Comments to “GENK | 3D streetpainting van Leon Keer”

Leave a Reply