Zoals je een week geleden al kon lezen, ga ik de 30 Day Blog Challenge doen, maar dan in dertig weken. Vandaag is de eerste week aangebroken, en ik mag al meteen beginnen met twintig (interessante) dingen over mezelf te vertellen. Nou, interessant is moeilijk, maar ik kan je wel gewoon twintig feiten geven.

 1. Ik speel te veel Mijnenveger. Zodra ik me verveel, zet ik het op, ik denk er zelfs niet meer bij na. Tijdens de examens heb ik het meer dan 2.500 keer gespeeld. Beschamend.
 2. Ik ben gek op katten, ik heb er thuis vijf en wil er later ook minstens twee. Niks zo fijn als de liefde van die schattige haarballen.
 3. Ik ben verslaafd aan notitieboekjes. Maar welke vrouw niet?
 4. Ik kijk graag voetbal, ik had ooit zelfs een abonnement op Club Brugge.
 5. Ik hou niet van zon, zee, strandvakanties. Doe mij maar cultuur! Dingen om te doen, dingen om te zien.
 6. Ik hou van darten. Noem het een cafésport, noem het een mannensport, of noem het zelfs geen sport. Ik vind het leuk, en heb ook al meer dan een jaar mijn eigen pijltjes, inclusief verschillende flights (gaande van parelmoer roze naar zilver en goud naar Playboy). Op de foto hieronder zie je al mijn dartsspulletjes!
 7. Ik vind carnaval echt idioot, maar het lijkt me heel vet om het in Rio De Janeiro mee te maken.
 8. Ik kan mezelf soms niet uitstaan. Meer zelfs, ik haat mezelf soms echt. Met een passie.
 9. Ik ben gek op kuisen en opruimen en dingen (her)ordenen. Echt. Als ik ooit een eigen huis heb, ziet het er waarschijnlijk elk jaar anders uit.
 10. Ik ben gek op dingen plannen en ordelijk zijn.
 11. Ik eet totaal niet graag vlees. Neen, ik ben geen vegetariër, ik vind het gewoon niet lekker. Sommige mensen gaan kwijlen bij het idee aan spareribs of een biefstuk, nou, ze mogen het hebben.
 12. Ik ben een ochtendmens, ik hoor bij die zeldzame groep mensen die als de wekker gaat echt uit haar bed kan springen. Maar ik kàn evengoed een avondmens zijn, dat hangt van het moment af. Als ik op een geweldig feestje ben, kan het dat ik om 03:00 nog lang niet weg wil!
 13. Ik kijk geen TV. Ik zit al 3 jaar op kot, en ‘woon’ hier ook zowat, maar heb geen TV. Er is toch nooit wat op te zien. Ik voel me veel gelukkiger dan toen ik wel nog veel TV keek.
 14. Ik drink al 11 jaar geen frisdrank meer, buiten Ice Tea (maar ook dit drink ik al een tijdje niet meer graag). Vroeger dronk ik veel Coca Cola, Fanta, noem maar op. Nu drink ik op kot enkel water, maar als ik het héél erg warm heb en toevallig bij mijn vriend ben (waar niets anders dan cola koud staat), durf ik wel eens cola drinken. Het glazuur lijkt dan wel van m’n tanden te barsten, maar hey, dorst is dorst.
 15. Ik heb al heel wat verschillende ‘nep-natuurlijke’ haarkleuren gehad: blond-achtig, ros, rood, zwart, lichtbruin (mijn natuurlijke kleur), donkerbruin, … Met kapsels ben ik dan weer niet zo creatief.
 16. Ik wil ooit elke gemeente in België gezien hebben, en heb een kaart waar ik ze telkens na bezoek inkleur. Zoals je hieronder ziet, is er nog bijlange niet zoveel ingekleurd als ik zou willen. Maar ik ben ermee bezig!
 17. Ik hou van bloemen. Mijn favoriete bloem is een gerbera, die ik nog in een prachtig boeket van Stefan gekregen heb toen we een jaar samen waren. Zo lief!
 18. Ik probeer al jaren gewicht te verliezen. En dan bedoel ik ook echt al een tiental jaar. Terwijl ik toen nog niet eens zo dik was, blijkt als ik nu foto’s kijk. Nu weeg ik véél meer (ja, tientallen kilo’s). Nou ja, ik moet me er gewoon eens echt achter zetten … Momenteel zit ik sinds twee weken aan -3 kg, dat is al een begin.
 19. Ik jaag me veel te hard op in dingen waar ik niets aan kan veranderen. Frustrerend. Ik ben er wel aan aan het werken door bijna dagelijks te mediteren. Helpt enorm!
 20. Omdat ik altijd heel veel dingen tegelijk wil doen, slaag ik bijna nergens in. Ik wil altijd drie dingen tegelijk leren, drie boeken tegelijk lezen, … Rampzalig!

Zo, dat waren mijn feitjes. Of ze interessant waren, laat ik aan jullie over (maar zeg het me maar niet, hehe). Ik kijk al uit naar de volgende opdracht: waar zie je jezelf over vijf jaar?

Volg hier al mijn opdrachten van de 30 Week Blog Challenge.

4 Comments

 1. Leuk! Vooral die kaart van België, je bent al goed opweg toch :) Zijn wel aantal dingen waarvan ik denk:”hé dat heb ik ook!” Notitieboekjes, vakanties vol cultuur en veel te veel tegelijk willen doen

  Reply
 2. Superleuk om te lezen! Een aantal dingen die ik niet achter je gezocht had zoals de interesse voor voetbal en het darten, maar ook een aantal dingen die ik toch al wel wist of dacht. En hier en daar ook wel overeenkomsten. Ik ben zelf ook geen vleeseter omdat ik het niet lekker vind, ik hou ook meer van cultuur dan zon-zee-strand en ik vind carnaval ook helemaal niks!

  Reply

Leave a Reply