Meulekeukskes uit Kinrooi

Dat ik van streekproducten hou, weet je waarschijnlijk al lang. Op deze pagina vind je alle streekproducten die ik al geprobeerd heb. Vandaag voeg ik er nog eentje aan toe: Meulekeukskes uit Kinrooi!

Meulekeukskes uit Kinrooi

Kinrooi had ik enkele weken geleden al eens bezocht, maar de toeristische dienst daar is gesloten in weekends in het najaar. Stom, want dan kunnen de meeste mensen net weggaan … Nou ja, gelukkig vond Stefan het goed op een maandagochtend even langs VVV Kinrooi te rijden. Het was niet zo ver van zijn thuis, en we hadden nog even tijd. Wat was het daar trouwens mooi! Maar goed, het gaat nu over de koekjes.

De toeristische dienst was een beetje moeilijk te vinden, en eenmaal daar binnen bleek dat je die koekjes daar niet kon vinden. Nee, we moesten terug de grote baan op, aan de Esso naar binnen, dan kreeg je een splitsing en daar moesten we naar links, en dan zou het derde huis of zo bakkerij Breugel moeten zijn. Wow, ehm, voor iemand die gekend is in Ophoven (deelgemeente van Kinrooi, waar de toeristische dienst zich bevindt) is dat misschien makkelijk, voor mij was het even van ‘whut?’. Maar ik knikte vriendelijk ja, kocht nog even de jenever die ik ook graag wilde (binnenkort meer) en ging met Stefan op zoek naar die bakker. En die was makkelijk te vinden!

Meulekeukskes uit Kinrooi

Er was gelukkig niemand anders in de bakkerij, anders gingen die mensen waarschijnlijk hartelijk gelachen hebben met de manier waarop ik naar Meulekeukskes vroeg. Ja, ik ben Limburgs, maar ik ben niet van die kanten. Die taal is me nog een beetje vreemd. In m’n hoofd lukt het wel, maar ik hou het liever daar dan het naar de buitenwereld te brengen. Sowieso dat de verkoopster nadien ook even gelachen heeft. Voor dit zakje met zes stuks betaalde ik trouwens €2,40. Mooi prijsje!

Meulekeukskes uit Kinrooi

Meulekeukskes uit Kinrooi

Ik vind de koekjes zo schattig en zo lekker! Mijn twee proefkonijnen Stefan en Casey vonden ze ook heerlijk. Ze hadden een bijzondere structuur, ze leken wel te bestaan uit laagjes, zoals een … ik weet eigenlijk niet goed zoals wat. Maar ik weet dat er iets eetbaars bestaat dat ook uit laagjes bestaat. Nee, geen lasagne. Ik weet het niet. De kokosschilfers maakten het echt af, ik ben gek op kokos. Als ik nog eens in Kinrooi zou zijn, dan zou ik deze koekjes zeker opnieuw gaan kopen!

Informatie

De toeristische dienst, oftwel VVV Kinrooi vind je in de Maasstraat 82, in 3640 OPHOVEN (KINROOI). Wel goed opletten als er naartoe gaat, het is echt even goed kijken! Oh, en het is gesloten in weekends van 1 september tot 1 mei! Een gewaarschuwd mens is er twee waard. Meer info vind je op hun website.

2 Comments

Leave a Reply