30WBC - #4 Mijn drie gezondste gewoontes

We zijn alweer vrijdag (hoera), dus het is tijd voor de vierde opdracht van de 30 Week Blog Challenge. Vandaag ga ik mijn drie gezondste gewoontes vertellen.

Ik ben eigenlijk al blij dat ik drie dingen kan opnoemen, want ik beschouw mezelf niet als zijnde heel erg ‘gezond’. Maar ik werk eraan! De dingen die ik nu al doe? Dat zijn deze!

1. Water drinken: eerder zei ik al dat ik geen frisdrank drink, en daardoor drink ik wel water. Op kamertemperatuur krijg ik het niet binnen, maar ijskoud uit de koelkast is het heerlijk. Op die manier kom ik zeker aan 1,5l per dag, denk ik. Als ik op een dag geen koud water kan drinken, drink ik op een hele dag maar één glas lauw water, bij het avondeten. Ongezond, ik weet het, maar als er niets lekkers te drinken is, heb ik gewoon geen dorst.

30WBC - #4 Mijn drie gezondste gewoontes

2. Gezond eten: goed, ik ga niet liegen, ik eet zéker niet elke dag gezond. Op mijn Instagram vind je naast de ontbijtjes met low-fat yoghurt, banaan, chiazaad en cacaonibs ook evengoed een pizza. Ook bij het uit eten gaan kies ik soms iets gezond zoals een tosti, maar ik kan evengoed voor een berg pasta kiezen. Tijdens schooldagen eet ik wel veel bananen en tomaatjes, maar durf ik ook gewoon naar de winkel te gaan voor een bak ijs. Ik kies nog te vaak iets ongezond boven iets gezond. Moeilijk om een goede balans te vinden in combinatie met stress en weinig tijd, maar ik denk dat ik de 80/20 regel eens ga hanteren.

3. Sporten: iets wat ik te weinig doe, maar ik doe het! Ik probeer 6 dagen per week spieroefeningen te doen, en drie keer per week te joggen. Helaas heb ik heel veel schoolwerk, waardoor ik het gevoel heb dat ik me het sporten niet kan permitteren. Ik moet dringend iets aan die mindset doen!

Volgende week wil ik mezelf uitdagen, en twee weken suikervrij gaan eten. Dat gaat pittig worden! Maar ik ben enorm benieuwd wat het met m’n lichaam doet. Het is natuurlijk het beste dat ik dat nu meteen zou doen, maar ik ga dit weekend naar Dinant en Meise, en daar wil ik wel uiteraard wel genieten. Als ik het daadwerkelijk ga doen (en volhou), dan lees je het hier!

Wat zijn jouw gezondste gewoontes?

3 Comments

  1. Leuk om te lezen! Ik ben sinds deze week weer begonnen met dagelijks fietsen naast het wandelen. Ik loop elke dag wel minimaal 5km, maar fietsen deed ik niet meer dagelijks en dat doe ik nu dus wel en dan gelijk flink sprinten. Ik merk wel dat ik dat sprinten niet meer gewend ben, maar ik probeer het toch vol te houden. Intussen houd ik ook een eetdagboek bij, ondanks dat ik helemaal niet zoveel anders eet als anders, vind ik het wel prettig. Net alsof je opeens meer bewust bent van wat je eet.

    Reply

Leave a Reply