Le Trappiste in Brugge

Als je ooit in Brugge bent, of het nu als toerist uit binnen- of buitenland is, of gewoon inwoner, en je ook nog eens van bier en gezelligheid houdt, dan is er één café dat je naar mijn mening moet geprobeerd hebben: Le Trappiste. Een gezellig café in de kelder van een gebouw, met een grote keuze aan heerlijke biertjes.

Le Trappiste in Brugge

Het café valt niet erg hard op. We zijn het zelf ook maar toevallig tegengekomen, toen we onderweg waren naar ons hotel. We zijn niet heel bekend in Brugge, en ik gebruik liever een goede, oude kaart als ik ergens ben in plaats van de GPS op mijn smartphone. Het is veel fijner om zelf iets te vinden (en andere leuke dingen te ontdekken) dan het je te laten vertellen door een elektronisch ding, vind ik. De zoektocht verliep niet zo heel erg vlot, maar op die manier kwamen we wel langs dit café.

Zeg nou zelf, aan zo’n deur zou jij toch ook zo aan voorbij lopen, toch? Gelukkig trok het bord ervoor helemaal onze aandacht. Een café! Nieuwe bieren om te ontdekken! Ideaal. We zijn niet onmiddellijk binnen gegaan, we zijn eerst nog op ons hotel gaan douchen. Opgedroogd, en terug naar Le Trappiste! Enkele treden naar beneden wandelen, en plots bevonden we ons in een heel gezellig en mooi café.

Le Trappiste in Brugge

En wat waren we blij dat we dit ontdekt hadden! Het is een heel gezellig café, in de kelder van één of ander gebouw. Eenmaal beneden waan je jezelf enkele jaren terug in de tijd. Het is echt zo mooi! Excuses, ik kan niet stoppen met het te vermelden. Nu ik deze foto’s terugzie, sta ik al te springen om weer terug te gaan. Op de foto’s hierboven zie je ook mijn portie kaas die ik besteld had. De saus was niet mijn ding (ik vermoed dat het iets met mosterd was, en dat lust ik niet), maar de kaas was zo lekker. Nu heb ik naast dorst ook nog eens zin in kaas. Goed, laat ik mezelf nog wat meer dorst bezorgen met de foto’s van onze biertjes.

Le Trappiste in Brugge

When in Bruges … drink beers from Bruges! Ik koos eerst voor een Brugse Babbelaar, een lekker blond bier van 6,5%. Stefan ging voor een Brugse Zot, een must drink als je in Brugge bent, denk ik. Ze waren beide goedgekeurd.

Le Trappiste in Brugge

Mijn Babbelaar was nog niet leeg, of Stefan was al aan zijn tweede ronde bezig: de Rebel Local. Een goudblond bier van hoge gisting met hergisting op de fles, en een percentage van 8,5%.

Le Trappiste in Brugge

Next! Ik ging voor Delirium, niet speciaal, maar ik had er zin in. Stefan ging voor Troubadour, een zeer verfrissend bier met een fruitig en hop- kruidig aroma van 6,5%. Ook weer goedgekeurd.

Goed, dat was wel genoeg. Gelukkig moesten we niet rijden, want dat was een ramp geweest. Back to the hotel, en uitslapen!

Website: letrappistebrugge.com
Facebook: Le Trappiste Brugge
Adres: Kuipersstraat 33 – 8000 BRUGGE

Bronnen: Beers From Belgium // Brouwersverzet.be // Troubadourbieren.be

One Comment to “BRUGGE | Bier én gezelligheid? Le Trappiste!”

Leave a Reply