Gelukkig Nieuwjaar!

Ik hou van Nieuwjaar. Van 1 januari. Het gevoel van een jaar afsluiten, of het nu goed of slecht was. Een heel nieuw jaar dat wacht, 365 nieuwe dagen om nieuwe verhalen te creëren. Om nieuwe mensen te leren kennen. Om nieuwe kansen te krijgen.

Ik ga dit jaar helemaal anders aanpakken. De bedoeling was om na mijn examens weer volop voor mijn blog te schrijven, maar toen gebeurde er iets wat ik niet zag aankomen wat alles heeft omgegooid. Op maandagavond, drie dagen na mijn laatste examen, was ik aan het studeren voor mijn test van Frans die ik de volgende dag zou hebben. Tot mama me belde. Om te zeggen dat mijn papa gestorven was. Zo plots, ineens. Ik ga er niet verder op ingaan, maar dat heeft er enorm voor gezorgd dat er een knop in m’n hoofd omdraaide.

Het leven valt niet te controleren, het kan zo gedaan zijn. Je hoeft er niet stokoud voor te zijn. Je hoeft er niet voor in het ziekenhuis te liggen, met meer kabeltjes aan je lijf dan dat je aders hebt. Er kan zomaar iets gebeuren. Ik kan morgen aangereden worden door een dronkaard, en nooit meer ontwaken. En dan wil ik niet dat ik mijn leven in flitsen terugzie zoals het nu is. Nee, ik ga nu leven zoals ik wíl leven. Gedaan met het leven te leiden dat anderen willen dat ik leid. Gedaan met me te laten doen door mensen. Negatieve mensen om wiens aanwezigheid ik in mijn leven niet gevraagd heb, bannen. Eindelijk doen wat ik wil en mijn dromen waarmaken!

En dat betekent ook veel meer steden in België bezoeken, uiteraard. Want dat heb ik ook laten hangen. Mijn blogs, deze en mijn nieuwe Daily Nicky, (weer) vol artikels plaatsen. In mijn Passion Planner (binnenkort op Daily Nicky) heb ik mijn doelen voor de komende 3 maanden, 1 jaar, 3 jaar en ‘lifetime’ geplaatst. De uitdaging is om deze doelen binnen respectievelijk 1 maand, 3 maanden, 1 jaar en 3 jaar te bereiken. En daar ga ik voor. In 2015 ga ik een geweldige stage doen, afstuderen, een geweldige job vinden, geld verdienen en reizen. Al mijn dromen waarmaken. Ik heb er zin in!

Wereld, wees voorbereid op een nieuwe Nicky! Want dit wordt eindelijk mijn jaar!

3 Comments

 1. Het is wel heel toevallig dat ik vanmorgen vlak na het ontwaken dacht “Ik moet Nicky eens een berichtje sturen, want ze lijkt wel van de aardbodem verdwenen”. En dan zie ik vervolgens een aantal reacties op mijn blogposts verschijnen en heb je op je eigen blog ook weer wat geschreven. Wat een vreselijk nieuws voer je vader, ik wens je alle sterkte die je nodig hebt. Moedig van je dat je toch gewoon de draad weer oppakt. Ik ga je nieuwe blog ook volgen!

  Reply
  1. Haha, da’s heel toevallig ja, maar ik vind het wel leuk! Dankjewel :) Het was een heel moeilijke maand, zeker omdat dit net voor de feestdagen gebeurde. Maar ik heb deze maand nu kunnen gebruiken om alles op een rijtje te zetten en eens goed na te denken over wat ik wil. En 2015 heel anders aan te pakken. En eindelijk meer blogs te lezen! Dat heb ik zo hard laten hangen. Ik keek net op Bloglovin’ en heb meer dan 1700 ongelezen blogposts. Daar gaat heel wat tijd inkruipen ..

   Reply
 2. oh wat vreselijk! Gecondoleerd en sterkte met het verlies! Het leven kan inderdaad zomaar omdraaien, iedere dag leven alsof het de laatste is vind ik net te lastig maar zeker proberen om overal van te genieten en je leven leiden zoals jij het wilt,, niet wat andere willen!

  Reply

Leave a Reply