Homeburgers | Aken (D)

Een maand geleden hebben Stefan en ik een bezoekje gebracht aan Aken. Het originele idee was de kerstmarkt bezoeken, maar er waren ook wel enkele dingen in de stad die ook wel de moeite waren. En ik wilde graag m’n gedachten wat verzetten!

We waren vrij laat vertrokken (als ik ergens naartoe ga, wil ik om 10u in die stad zijn) en waren rond de middag daar. We hebben best lang moeten wachten op een parkeerplek, er stond een hele rij aan te schuiven en je mocht pas binnen als er eentje uitgereden kwam. Zot! Gezien het toch etenstijd was, besloten we bij de eerste goed-uitziende plek die we tegenkwamen te lunchen. En dat was bij Homeburgers.

Homeburgers (Aken)

Homeburgers (Aken)

De binnenkant van de zaak ziet er heel Amerikaans uit. Er hangen halve wagens tegen de muur, heel veel vintage foto’s, je kan er zitten in booths (mijn liefde voor booths heb ik eerder al eens vermeld). Kortom, het zag er errug goed uit. Het eten zal dan ook wel goed zitten, niet waar?

Homeburgers (Aken)

Beslissingen maken … Moeilijk. Qua burger kan je kiezen tussen een stuk vlees van 180 gr, 360 gr of 540 gr. Ik ben sowieso al niet zo’n grote vleeseter, dus koos ik voor 180 gr. Stefan volgde. Na wat wikken en wegen gingen we voor een vrij simpele optie: ik koos de cheese burger en Stefan ging voor Der Klassiker. Grappig: ook aan vegetariërs is gedacht op een originele manier. Hun veggie burgers heten ‘Frauenversteher’, ‘Ghetto Deluxe’ en ‘Happy Vegan’. Leuk!

Homeburgers (Aken)

Mijn lekkernij, de cheeseburger. Raden wat er tussen zit is niet moeilijk: tomaat, ui, Chester kaas, augurken en de Homesauce. Uiteraard is er ook sla en liefst ook vlees aanwezig. Dit was voor mij méér dan genoeg. Prijskaartje: €5,50.

Homeburgers (Aken)

En terwijl genoot Stefan van zijn Klassiker. Tussen de klassieker zit wat je tussen een klassieker kan verwachten: tomaat, augurk, ui, ketchup en mayo. Yum! Ook deze kost €5,50.

Jammer is dat we dachten dat frietjes sowieso bij de bestelling zouden zitten. Iedereen die een burger besteld had, had hier frietjes bij. Blijkbaar moest dit dan toch apart, jammer. Wel vond ik het hier heel gezellig! Als we nog eens in Aken zijn, wil ik hier terug naartoe. Maar eerst één van de Eiscafés uitproberen …

Homeburgers (Aken)

Homeburgers (Aken)

HOMEBURGERS // Facebook
Adres: Komphausbadstraße 25 – 52062 AKEN (DUITSLAND)
Website: Homeburgers

One Comment to “Homeburgers | Aken (D)”

Leave a Reply