DE VLOOYBERGTOREN | TIELT-WINGE

Begin november van vorig jaar zag ik op de Facebookpagina van Fotogeniek Vlaanderen een foto van de Vlooybergtoren in Tielt-Winge. Ik was op slag verliefd. Hoe cool ziet die toren eruit? Ik moest en zou hem ooit zien. En die dag was afgelopen dinsdag aangebroken! Tijdens een dagje in Vlaams-Brabant met Stefan, bezochten we Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem. Ik zag dat Tielt-Winge ook dichtbij was, dus waarom niet stoppen aan de Vlooybergtoren?

Vlooybergtoren - Tielt-Winge

De Vlooybergtoren is een metalen trap die meer dan 11 meter hoog is, en vervaardigd is uit cortenstaal. De kleur verwijst ook naar het ijzerzandsteenerfgoed dat kenmerkend is voor de streek. In mei 2013 was de officiële inhuldiging. De toren staat dus al bijna twee jaar.

Vlooybergtoren - Tielt-Winge

Hoog! Ja, daar boven op de trap, dat ben ik. Best eng he, zo’n zwevende trap. Toen ik ‘m voor het eerst op het internet zag, was ik ervan overtuigd dat ik er nooit op zou gaan. Maar toen ik zag hoeveel mensen er al op geweest waren bij de opening, dacht ik dat hij mij ook wel moest kunnen houden. En zo niet, jammer dan. Gewoon knop omdraaien en naar boven. En dat ging makkelijker dan verwacht. Boven voelde je wel een hele lichte beweging, maar het was ook wel winderig. Toch vond ik dat een klein beetje eng. Klein beetje maar.

Vlooybergtoren - Tielt-Winge

Vlooybergtoren - Tielt-Winge

Dit is het uitzicht. Er staan boven enkele leuke pijltjes, die naar plaatsen in de buurt verwijzen. Zo staat de abdij van Averbode erbij, die zou op 12,7 km zijn. Als het mooi weer is, zou je zelfs de schachten van de Limburgse mijnen kunnen zien! Zo jammer dat het bij ons niet zo’n geweldig weer was. Maar daar komen we wel eens voor terug dan. Sowieso wil ik hem eens in het donker zien, want dankzij de LED verlichting zou dat ook wel eens de moeite kunnen zijn.

INFORMATIE
Adres: Oudepastoriestraat 22 – 3390 TIELT-WINGE (dit is het toeristisch infocenter, waar je met de wagen kan parkeren)
Prijs: gratis
Website en bron informatie: Tielt-Winge.be

3 Comments

Leave a Reply