AMADEO | BRUSSEL

Amadeus, the place for ribs - Brussel

Amadeo, gelegen in het centrum van Brussel, omschrijft zichzelf als ‘The place for ribs’. Goed, ik ben totaal geen ribbeneter, maar toen een koppel waar we goed bevriend mee zijn ons meenam naar deze plek, was ik toch benieuwd. Zou ik een ribbetje proberen?

Amadeus, the place for ribs - Brussel

De zaak ziet er heel mooi en gezellig uit. Vrij donker, vol boekenrekken met boeken die eruit zien alsof ze gedrukt zijn nog voor er sprake was van mij op deze aardbol. Grote, lichtgevende letters zorgen dat het goed opvalt waar je bent.

We waren iets te vroeg, maar dat was gelukkig geen probleem. We werden vrij snel geholpen met drank en bestelling. Drank kwam ook snel, op eten is het natuurlijk even wachten. De bediening was vrij vriendelijk, maar dit hing echt af van wie je voor je had. De ene kelner was heel vriendelijk, de andere ehm, iets minder.

Amadeus, the place for ribs - Brussel

Voor de wijnliefhebbers: ze hebben een eigen wijn. Super, toch? Op elke tafel staat een fles, en hier kan je gewoon uit bijgieten wanneer je wil. Ik heb het zelf bij Ice Tea gehouden, had zin in iets fris na een hele dag wandelen in Brussel.

Spareribs

Amadeus, the place for ribs - Brussel

En dan, het eten. Onze tafelgenoten hadden allebei spare ribs. De ribs kosten €15,95, maar zijn wel à volonté. Je leest het goed, regelmatig komen ze langs met een bord vol ribs. Wil je er nog eentje, dan vraag je er toch gewoon nog eentje!

Ik heb me aan één ribje gewaagd en het was best lekker. Het eet wel een beetje onhandig. De botjes doe je in de daarvoor bestemde metalen pot op het midden van de tafel. De meerderheid van de mensen die aanwezig waren kozen voor ribben. En achter mij stond de vuilbak waar uiteindelijk alle botjes in gingen, wat was die vol zeg!

Varkensbrochette

Amadeus, the place for ribs - Brussel

Stefan is ook niet zo’n ribliefhebber en ging voor brochette. Zo’n brochette kost €13,75. Het was helaas varkensbrochette, die vind ik te droog. Stefan vond hem wel oké, maar gaat volgende keer, na ook een ribbetje geprobeerd te hebben, ook voor ribs.

Vegetarische schotel

Amadeus, the place for ribs - Brussel

En gezien niks op de kaart mij warm kreeg (ik ben niet zo’n vleeseter), ging ik voor de vegetarische schotel. Wel, ten eerste moet ik zeggen dat het fijn is dat ze in een echt vleesrestaurant ook aan vegetariërs denken en niet zoiets hebben van ‘als ge geen vlees eet, moede hier nie zijn!‘, en ten tweede: wauw. Vegetariërs worden ook wel verwend zeg! De schotel was een iets te pikante saus (samoeraisaus naar het schijnt, ik zou het bij god niet weten – voor mij was het meer ‘help, mijn bakkes staat in brand’-saus), een groenteburger (yum), een kleine quiche en een chiliburger. Man, dit was veel te veel voor mij alleen. Ook nog een aardappel uit de oven erbij (die vond je standaard bij elk gerecht, net als het slaatje rechts), en dat allemaal voor €13,75. Damn! Die aardappel was trouwens heerlijk, net als de saus erop.

Ik merk overigens altijd twee verschillende namen op, Amadeus en Amadeo. Op de site kan ik afleiden dat Amadeo de naam van het restaurant in Brussel is. Er zijn ook restaurants in Gent en Antwerpen, en die heten dan (heel origineel) Amadeus 1 en Amadeus 2. In Gent zijn er verder ook nog een Little Amadeus en een Kaffee Amadeus te vinden. Die laatste is enkel in het weekend open. En dan is er nog Amadeus Lozer in Kruishoutem.

Al bij al vind ik het hier wel een aanrader. Zelfs als je niet van de ribs houdt, kan je hier onmogelijk met honger buitenkomen!

INFORMATIE
Prijs
: €13 – €20
Adres: Sint-Katelijnestraat 26 – 1000 BRUSSEL
Website: Amadeus-Resto.be | Facebook

One Comment to “AMADEO | BRUSSEL”

  1. Mocht ik er ooit eens komen, dan wil ik daar zeker eens gaan proeven. Alleen op het uitzicht afgaande… zie ik dat ze mijn favoriet in Alphen a/d Rijn niet kunnen overtreffen. Maar wie weet… ;)

    Reply

Leave a Reply