‘T STADSCAFÉ | GENK

Genk, één van mijn favoriete plaatsen in Limburg. En toevallig, ook één van mijn favoriete brasseries bevindt zich hier: ‘t Stadscafé. Deze brasserie doet de nieuwe bistronomie-trend alle eer aan, aldus hun website. In juni 2013 hebben Stefan en ik hier ons allereerste etentje gehad. Twee weken geleden gingen we sinds lange tijd nog eens terug, en vorige week was het alweer van datte. Woeps. Ja, het valt wel op, wij zijn fan!

't Stadscafé in Genk

't Stadscafé in Genk

't Stadscafé in Genk

De zaak is vrij donker, maar heel gezellig. Er is een open balkonverdieping, prachtige versiering op de muren, een groot terras buiten, … “De typische Parijse brasseriesfeer en Genkse gastvrijheid staan centraal,” verteld hun website verder nog. Over dat eerste kan ik me jammer genoeg niet uitspreken. Weer een reden om Parijs te bezoeken toegevoegd aan mijn ellenlange lijst. Want ik had natuurlijk nog niet genoeg redenen.

Latte macchiato hazelnoot ('t Stadscafé, Genk)

Twee weken geleden genoot ik van een latte macchiato. Je kan er genieten van vier verschillende latte’s: een gewone, vanille, karamel en hazelnoot. Ik voelde mijn pupillen groeien toen ik hazelnoot las dus bestelde deze. En oh my god. Zo lekker. En je krijgt er zoveel bij: een melkje, een suikertje, een koekje, een cakeje met abrikoos (ik noem het een cakeje), … En het belangrijkste: het smaakt ook echt naar hazelnoot. Een latte macchiato hazelnoot kost €2,70, en dat is ‘ie meer dan waard.

Een drankbestelling krijg je heel snel. Stefan en ik waren amper een minuut binnen of er stond al iemand naast ons. Heel mooi, zeker als je weet dat het best druk was. En weer een paar minuten later hadden we onze drank. Het eten ging iets minder vlot, maar gezien iedereen eten aan het bestellen was, begrijp ik dit wel. Op het eten hebben we, na het bestellen, bijna 20 minuten gewacht. Maar kwaliteit kost tijd, en gezien de hele brasserie vol zat én bijna iedereen aan het eten was, is dit nog een mooie tijd. De bediening is over het algemeen heel vlot.

Koninginnenhapje ('t Stadscafé, Genk)

Frietjes ('t Stadscafé, Genk)

Op naar le food. Stefan twijfelde tussen koninginnenhapje of spaghetti bolognese, en ging uiteindelijk voor het eerste. Daar zat mijn mening – “Kies voor dat eerste, dat ander is te basic en ik wil een artikel schrijven!” – voor niets tussen hoor. Echt niet.

De balletjes en de kip waren perfect. De balletjes smolten bijna in je mond, zo zacht. Ook de frieten waren heerlijk: perfecte, goudgele frieten. Mijn hand ging iets vaker dan ik wou stiekem onder de tafel door naar het kommetje van Stefan’s frieten, dat op de rand stond. (sorry schat)

Koninginnenhapje kost €13,00. Een hele goede prijs voor wat je krijgt!

Canneloni met ricotta en spinazie

En ik ging voor pasta. Zonder vlees, want het zijn natuurlijk nog steeds Dagen Zonder Vlees. Canneloni ricotta spinazie. Wow. Zo lekker. De vulling van de canneloni was perfect, de tomatensaus heerlijk smeuïg, … Ik kan hier gewoon niets slechts over zeggen. Hoe lekker was dit?

Bij de pasta krijg je nog drie broodjes op een originele manier: in een papieren zakje met twee botertjes bij. Love it.

Canneloni ricotta spinazie kost €14,50. Elk eurostuk waard.

Het valt dus wel op dat ik helemaal fan ben van ‘t Stadscafé. Of je zin hebt in een koffietje namiddag tijdens het shoppen of echt lekker wilt dineren, in Genk is dit the place to be!

INFORMATIE
Adres
: Marktstraat 28 – 3600 GENK
Online: website
Bereikbaarheid:
– auto: parkeren kan aan het station, aan Molenvijver park of achter de Sint-Martinuskerk
– bus: afstappen kan best aan Genk station, vanaf hier is het nog 350 meter wandelen

2 Comments to “‘T STADSCAFÉ | GENK”

Leave a Reply