OUD CORTESHEM | KORTESSEM

Afgelopen weekend had ik grootse plannen. Alken, Wellen en Kortessem verkennen. Jammer genoeg liet het slechte weer mijn plannen in het water vallen (het weer werd in de namiddag plots wel goed, maar dat was dus te laat). Één ding wilde ik toch absoluut gedaan hebben. Nog niet zo lang geleden ben ik erachter gekomen dat er zoiets als een croque Haspengouw bestaat. En ik als Haspengouwse moest dat toch eens geprobeerd hebben, niet?

Oud Corteshem (Kortessem)

In de Limburg Vakantiegids las ik dat sfeervolle dorpscafés en brasseries met streekproducten zij aan zij te vinden zijn in de Dorpsstraat in Kortessem. Ik googelde naar een plekje dat de croque Haspengouw serveerde en kwam al gauw uit bij Oud Corteshem.

Oud Corteshem (Kortessem)

Eenmaal binnen in de mooie en gezellige brasserie kozen we voor een plekje aan het raam. Met zicht op de kerk van Kortessem! Het ideale plekje. Terwijl we nog half de kerk aan het bewonderen waren, kwamen ze de drank al opnemen. Jammer genoeg geen Haspengouwse Tripel op de kaart, maar wel mijn favoriete bier: Barbar blond.

Barbar blond in Oud Corteshem (Kortessem)

Kijk de kleur van dat bier. Ziet er heerlijk uit, toch? Goed, op naar het eten. Daar moesten we een kwartiertje op wachten, normale tijd als je het mij vraagt. En het helemaal waard.

Wokschotel met scampi's, verse groentjes en sojasaus bij Oud Corteshem (Kortessem)

Stefan koos voor de wokschotel met scampi’s, verse groentjes en sojasaus. Wow, wat was dat véél! Ik heb hem zelfs moeten helpen met opeten en nog was het niet leeg. Dit kost €16,50 en is élke euro meer dan waard. Ik denk dat ik als we terugkomen dit ook eens ga kiezen. Wel zorgen dat ik dan véél plaats heb in m’n maag!

Croque Haspengouw bij Oud Corteshem (Kortessem)

Ik koos natuurlijk voor mijn doel: de croque Haspengouw. Twee croques met warme appel, peer een aardbei. Nooit gedacht dat warme peer zó lekker zou zijn. De croques waren ook perfect, niet te droog (been there, done that en da’s écht niet lekker). De croque Haspengouw kost €10,00. Heel goede prijs!

In deze brasserie wil ik graag vaker komen. Mijn maag begint al te knorren als ik de foto’s weer bekijk. Maar morgen ga ik naar Voeren. Benieuwd wat daar te zien valt!

INFORMATIE
Adres: Dorpsstraat 5 – 3720 KORTESSEM
Online: website | Facebook
Bereikbaarheid:
auto: je kan parkeren in de Dorpsstraat zelf, lekker makkelijk. Wel met parkeerschijf!
bus: de 4 TONGEREN en 38 HEERS, die vertrekken vanuit Hasselt station, stoppen allebei aan halte Kortessem Weg op Wellen. Vanaf deze halte is het nog een 500 meter wandelen.

One Comment to “OUD CORTESHEM | KORTESSEM”

Leave a Reply