DE 65E BLOESEMWIJDING | SINT-TRUIDEN

Auw, wat loop ik toch weer achter. Als iemand tijd te veel heeft, mag hij/zij die altijd aan mij bezorgen! Ondertussen al bijna twee weken geleden, zondag 19 april, vond in Sint-Truiden de 65e Bloesemwijding plaats. Thema: jaren ’50! Ik wou dat ik een fifties jurk had, dan had ik die zo graag aangetrokken. Jammer genoeg bleef het bij een sjaaltje rond m’n nek, maar op die manier matchte ik toch ook een beetje met het decor.

Tijdens de Bloesemwijding kon je terecht op het Speelhof, aan Tuinbouwschool én aan het kerkje van Guvelingen. Om van de ene plek naar de andere te gaan, kon je gebruik maken van gratis shuttle (met retrobus!). Hier hebben wij geen gebruik van gemaakt, wij hebben alles te voet gedaan.

We parkeerden vlakbij het ziekenhuis van Sint-Truiden, om dan richting Tuinbouwschool te wandelen. Hier passeerden we een heleboel tractoren en hier en daar stonden ook van die mooie oldtimers. We wandelden hier langs alle kraampjes en ik kocht een streekproduct: heerlijke koekjes in de vorm van een appel en een peer. Ik had deze al eerder gehad en ze zijn zó lekker.

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

Oei, ik zie nu dat mijn favoritisme voor New Holland nogal opvalt …

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

Één van de mooie auto’s.

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

Aan deze mobiel kocht ik m’n heerlijke streekproducten.

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

Ouders genieten gezellig van een drankje …

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

… en kinderen spelen op het springkasteel.

Na hier rond te dolen, wandelden we richting het Speelhof. Hier was het super gezellig: je kon hier je haar laten doen, mensen waren aan het dansen, je kon genieten van een ijsje of een Haspengouwse Tripel, … En er waren zelfs huifkartochten!

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

Wandelen door het Speelhof. Ik hartje Sint-Truiden.

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

Aan het kerkje van Guvelingen was de echte wijding. Een lenteconcert werd gevolgd door lof en de stoet naar de Tuinbouwschool (de rij tractoren die wij passeerden) en eindigde met de wijding van bloesems, tractoren en fietsen. Hier zijn we niet geweest, omdat de plek in het kerkje beperkt was en we er sowieso niet op tijd zouden zijn.

Het weer was prachtig, het was gezellig druk, er was lekker eten en drinken, … Wat heeft een mens nog meer nodig op een zondag? Ik vond het een geslaagde feesteditie! Na ons bezoekje aan de Bloesemwijding wandelden we naar Vica, mijn favoriete ijszaak in Sint-Truiden. Daar stond een hele rij, maar dit ijsje was het meer dan waard …

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

Ijs!

65e Bloesemwijding in Sint-Truiden

Om te eindigen, nog een foto met bloesems. Want hoe krijg je hier nou ooit genoeg van?

Meer foto’s vind je op de Facebookpagina van mijn blog.

Leave a Reply