Als ik ergens naartoe ga, in het bijzonder als het ver weg is of als het om een speciale gelegenheid gaat, dan vind ik het leuk om mij een dag op voorhand te ‘verwennen’ – zo noem ik het althans. Scrubben, maskertjes, heerlijke douches, … kom maar op! Zo krijg ik het gevoel een beetje herboren te zijn en kan ik extra genieten van wat er volgt. In juli gaan we naar Parijs, dus de dag ervoor – eigenlijk de ochtend van die dag, want in de namiddag gaan we naar AC/DC, hopelijk word ik daar dan niet vuil! – ga ik mezelf ook weer helemaal tussennemen.

Meestal doe ik zelf een kleine verwensessie: een lekker bad of douche, scheren (gladde benen ftw!), scrubben van lichaam en gezicht, masker, en daarna nog nagels lakken en haren mooi doen. Maar het allerleukste is stiekem toch als je je kan laten verwennen. In een wellness bijvoorbeeld.

Yolande Buekers

Foto © Yolande Buekers website

Mijn favoriete wellness is Yolande Buekers in Wellen. Ik heb hier wel nog nooit een echte behandeling laten doen (maar dat staat wel heel hoog op mijn to do list!), maar in het Aquapaleis voel ik me ook al als herboren. Vooral die bubbelbaden daar, zalig. Je hebt hier verschillende sauna’s, een helarium, een turks stoombad, fontein met voetbad en zelfs een zen-tuin voor bezinningsmoment. Klinkt perfect, toch? In de zentuin zitten is wel geen aanrader als het niet zo warm is!

Op mijn to do list staat ook nog Bo Ness in Hasselt. Dit is wellness op … een boot! Volgens mij moet dat toch ook een aparte ervaring zijn, het idee dat je eigenlijk op water ligt te dobberen. Je kan hier genieten van massages, en heel wat verschillende experiences die zich bevinden op het boven- en onderdek.

Je kan ook online de perfecte plek voor jouw lichaam vinden. Zoek een salon in jouw buurt, of, misschien nog leuker: als je op citytrip bent een salon zoeken in die stad! Dat is iets wat ik ook wel eens zou willen proberen. Ik denk dat er in Brussel heel wat leuke salons te vinden zijn, en laat ik nu net ‘regelmatig’ in Brussel komen … Oeps, weer iets toegevoegd aan mijn to do!

Wat is jouw favoriete wellness? Doe je het zelf of laat je het liever doen?

Leave a Reply