Wijnegem Shopping Center

Het voorlaatste weekend van mei hebben Stefan en ik een bezoekje gebracht aan Wijnegem Shopping Center. Het was voor mij geleden van ergens midden vorig jaar dat ik er nog geweest was, en daarvoor zelfs langer (ergens 2006, denk ik). Wijnegem Shopping Center vind ik persoonlijk één van de leukste shopping centers van het land. Je kan er winkelen bij maar liefst 250 winkels en je kan er een hele dag vullen (wij hebben er rondgelopen van 11u tot 17u). Bij deze mijn ervaring.

Wijnegem Shopping Center

Wijnegem Shopping Center

Het shoppingcenter ligt ideaal langs de autostrade, zeker als je van Hasselt komt. Afslag Wommelgem, en dan ben je er eigenlijk al! Ook met de bus kom je er heel makkelijk: trein nemen naar Antwerpen-Centraal en daar overstappen op bus 410, 411 of 412 of tram 5 of 10 (wel opletten dat je de tram en bus in de juiste richting neemt natuurlijk). Ik ben vorige keer met de bus naar daar gegaan en met de tram terug, en het duurt allebei ongeveer even lang.

Wijnegem Shopping Center

Wijnegem Shopping Center

Zoals eerder gezegd, vind je hier 250 winkels. Leuke kledingzaken als New Look , H&M en Vero Moda, boeken- en multimediawinkels als Standaard Boekhandel en FNAC, reisbureaus, … Er is zelfs een ZARA Home! En mooie spulletjes dat ze daar hadden! Er zijn ook heel wat onbekendere, maar daarom zeker niet minder leuke winkels te vinden. Ook mijn favoriete macarons koop je hier, bij amacarons. Je vind er ook een HEMA waar je zelfs kan lunchen. Maar eten kan nog op zoveel andere plekjes. Wij lunchten bij ’t Binnenhof, maar daar lees je woensdag meer over.

MDNY'S in Wijnegem Shopping Center

Tussen het shoppen door namen we nog een pauze bij MNDY’S. In m’n hoofd sprak ik het al uit als Mindy’s, maar het blijkt dus Mendy’s te zijn. In dit café zit je achter het ‘logo’ van Wijnegem Shopping Center, en dat vind ik best wel cool.

Wijnegem Shopping Center

Wijnegem Shopping Center

Ik ben niet zo’n big spender en heb dus niet heel veel gekocht. Twee dingen in H&M en iets bij Standaard Boekhandel: een 100% Travel Journal. Ik zag ook veel dingen die perfect waren voor Moederdag/mijn mama’s verjaardag, maar jammer genoeg kwam dat allemaal net een week te laat. Volgende keer ga ik een paar weken eerder!

Wijnegem Shopping Center fontein

BEOORDELING

+ veel keuze, echt voor ieder wat wils
+ mooi winkelcentrum, heel licht en open, veel ruimte
+ heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer
+ veel én gratis parking

– groot, als in: je verdwaalt hier bijna

ZEKER DOEN ALS: je houdt van shoppen en je eens wat anders wil dan je vaste stad, of als het een slechte dag is (want: volledig overdekt!).

INFORMATIE

Adres: Turnhoutsebaan 5 – 2110 WIJNEGEM
Website: wijnegemshoppingcenter.be | Facebook | Twitter

2 Comments to “SHOPPEN IN WIJNEGEM SHOPPING CENTER”

Leave a Reply