PRINCESS CRÊPE – KAWAII PANNENKOEKENRESTAURANT | PARIJS (FR)

Afgelopen weekend was ik – alweer – in Parijs. Begin juli had ik de prachtige stad al eens een bezoekje gebracht met Stefan, nu was mijn zus Casey aan de beurt. Met haar ging ik vooral voor de Aziatische wijk. En omdat we dan toch in die Aziatische sfeer zaten, besloot ik dat we eens moesten langsgaan bij Princess Crêpe, een kawaii pannenkoeken restaurant.

LOCATIE

Princess Crêpe Parijs

Princess Crêpe ligt voor de gemiddelde toerist niet echt op de weg, vermoed ik. Het ligt in een zijstraatje van Rue de Rivoli, vlakbij metrostration Saint-Paul.

IN DE CRÊPERIE

Princess Crêpe Parijs

Buiten vind je ‘dummies’ van enkele pannenkoeken. Daaronder de menukaart. Zóveel keus! Dankzij de dummies heb je een idee van wat je tussen je pannenkoek zal vinden. We maakten buiten een keuze, en kwamen dan binnen in een klein stukje Japan.

Princess Crêpe Parijs

Princess Crêpe Parijs

Princess Crêpe Parijs

Anime en kawaii fans kunnen hier hun hartje wel ophalen. Zelfs de meisjes die je bedienen hebben aangepaste kleding aan en zijn heel enthousiast. Je bestelde pannenkoek wordt voor je neus klaargemaakt. Bij mij ging dat als volgt: eerst een pannenkoek, dan een resem aardbeitjes, een grote toef slagroom, chocoladesaus, dichtplooien, bolletje chocoladeijs erop, een aardbeitje ernaast en nog wat chocoladesaus erop. Hallo caloriebom!

TIJD VOOR EEN PANNENKOEK!

Princess Crêpe Parijs

Mijn zus ging voor de ‘Glace au chocolat chocolat banane Nutella’ (ja, twee maal ‘chocolat’, zo stond het op hun menukaart). Mijn zus vond het ‘verdomd’ lekker en wil er zeker terug naar toe als we nog eens Parijs gaan.

Princess Crêpe Parijs

Na veel getwijfel – want: alles klonk lekker – ging ik voor de ‘glace au chocolat chocolat fraise chantilly’. Geen seconde spijt van gehad. Wauw. Ik at eerst het aardbeitje op, dan het bolletje ijs, de slagroom, en dan begon ik aan de pannenkoek en haar inhoud: slagroom en aardbei. Echt, zo zalig. De aardbeitjes waren ook lekker fris, en dat kon ik wel gebruiken (het was belachelijk warm die dag).

Onze beide pannenkoeken kostten €5,30, dus we waren hier €10,60 kwijt. Geen geld voor zoveel lekkers.

INFORMATIE

Prijs: tussen €3,20 en €6,00
Adres: Rue des Écouffes – 75004 PARIJS (FRANKRIJK)
Openingsuren: DI – WO – VR – ZA – ZO: 13:00 – 19:00, gesloten op maandag en donderdag
Online: Facebook

One Comment to “PRINCESS CRÊPE – KAWAII PANNENKOEKENRESTAURANT | PARIJS (FR)”

Leave a Reply