BRASSERIE DE WATERBURCHT | RIEMST

Heerlijk lunchen in Riemst, met als omgeving enkel groen en een oude waterburcht? Dat kan bij Brasserie De Waterburcht in deelgemeente Millen. Op een prachtige zaterdagmiddag gingen Stefan en ik eens een kijkje nemen aan dit kasteel, voor het eerst vermeld in 1365! (bron)

Brasserie De Waterburcht Riemst (10)

Dit bordje toonde ons al snel de weg. Eronder zie je de burcht al.

Brasserie De Waterburcht Riemst (5)

Brasserie De Waterburcht Riemst (9)Brasserie De Waterburcht Riemst (8)

Brasserie De Waterburcht Riemst (7)Brasserie De Waterburcht Riemst (2)

Brasserie De Waterburcht Riemst (6)

Wie zou hier nou niet meteen willen gaan lunchen? Ik vind de omgeving prachtig, en omdat we – op een ander groepje mensen na, die uiteindelijk toch binnen gingen zitten – de enige waren, was het er heerlijk rustgevend. Nadat onze drankbestelling arriveerde, bestelden we onze gerechten, en hier moesten we maximum een kwartiertje op wachten.

Brasserie De Waterburcht Riemst (4) Stefan ging voor vidé van grotchampignons. Champignons uit de streek dus! In de mergelgrotten, een attractie die we na onze lunch bezochtten, leerden we vanwaar deze champignons komen. Dit kostte €13,50, inclusief de lekkere, goudgele frietjes die je op de foto bovenaan deze post ziet. En zelfs ik, die normaal gezien de kriebels krijgt van champignons, vond dit heel lekker!

Brasserie De Waterburcht Riemst (3)

Ik speelde op safe en ging voor pasta. Penne met ham en kaassaus, om precies te zijn. Voor €10,50 kreeg ik een groot bord vol penne. Wat heb ik hiervan genoten! Mooi geserveerd met een gedroogd tomaatje bovenop.

Binnen vind je ook nog een bezoekerscentrum rond het thema ‘Burchten en Versterkingen in de Euregio Maas-Rijn’, en er is een plaatselijk museum. Dit hebben wij jammer genoeg niet gezien, want ik wilde om 13:30 in Kanne zijn voor een bezoekje aan de mergelgrotten (gelukkig hebben we dat gehaald!).

De burcht ligt op het fietsroutenetwerk tussen knooppunt 86 en 87.

INFORMATIE

Prijs: gerechten gaan van soep voor €3,50 tot côte à l’os met grotchampignons in roomsaus voor €25.
Adres: Kattestraat 22 – 3770 RIEMST
Online: Toerisme Riemst | Brasserie De Waterburcht
Ligging:

 

One Comment to “BRASSERIE DE WATERBURCHT | RIEMST”

Leave a Reply