HOTEL JACOBS | BRUGGE

Afgelopen week was het Oud en Nieuw, en dat betekende voor ons drie dagen en twee nachten in het Venetië van het Noorden, Brugge. Overnachten deden we bij Hotel Jacobs, een driesterrenhotel dat met zijn prachtige gevels een perfect filmdecor zou kunnen zijn.

Hotel Jacobs ligt naast de Sint-Gilliskerk, op wandelafstand van de Grote Markt. Vlakbij dit hotel ligt ook hotel Golden Tulip De Medici, waar we vorig jaar verbleven. Voor het hotel is het gratis parkeren, mits je elke vier uur je parkeerschijf gaat aanpassen.

Binnen werden we geholpen door een vriendelijk meisje. We kregen de sleutel voor de kamer, een duidelijk plannetje van de stad (dat heel vaak van pas gekomen is) en mochten kiezen wanneer we wilden ontbijten: 8:30, 9:00 of 9:30. Omdat ik de laatste tijd thuis al niet kan doorslapen (de ene keer gooit één van onze geliefde katten een bordje tegen de grond, de andere keer krijgt de aanhangwagen van een tractor klapband), besloten we voor 9:30 te gaan.

Ik was blij toen we de kamersleutel kregen, die ons toegang tot kamer 309 gaf. Toeval of niet, we krijgen heel vaak een kamer op de derde verdieping. Minder blij was ik toen we te horen kregen dat de lift stuk was. Niet handig als je daar staat met een trolley, schoudertas en handtas. Nog minder handig was de vrije smalle gang die we, na drie verdiepingen trappen lopen, nog moesten trotseren.

kamersleutel, Hotel Jacobs, Brugge

Kamersleutel. Ik vind hun logo, de drie schelpjes, zo leuk.

Ik was opnieuw blij toen ik op de kamer alles van me af kon gooien, en me weer wat minder muilezel kon voelen. De kamer waar we in belandden, was vrij klein. De basics waren uiteraard wel aanwezig: bed, kast, bureau, fijne televisie en twee stoelen. Koffie en thee was er jammer genoeg niet. Sinds 3 oktober drink ik elke dag thee, met uitzondering van 17 december (toen ben ik het helaas vergeten omdat ik door een eindejaarsfeestje van het werk een beetje te laat thuis was), dus dat vond ik best jammer. Goed, dan maar hopen op thee bij het ontbijt.

Hotel Jacobs, Brugge

De badkamer was ook erg klein. Maar alles was aanwezig: een douche, een toilet en een pompbak, met bovenop de gebruikelijke haar- en doucheproducten.

badkamer, Hotel Jacobs, Brugge

Bij het uitzicht had ik me op voorhand al niet te veel voorgesteld. Maar het had uiteindelijk nog wel iets gezelligs, dankzij de vensterbank met daarop een bloembak met planten. Over het algemeen was de hele kamer wel gezellig. Het moet niet altijd een modern designhotel zijn, en zeker niet in een stadje als Brugge.

uitzicht vanop de kamer, Hotel Jacobs, Brugge

Uitzicht vanop de kamer, in de namiddag

uitzicht vanop de kamer, Hotel Jacobs, Brugge

Uitzicht vanop de kamer, bij zonsopgang

Slapen tussen dunne muren

Ik heb hier heerlijk geslapen. Het ging eerst niet heel vlot, omdat de muren vrij dun zijn en de buren nogal goed hoorbaar– of gewoon héél luidruchtig – waren. Ook waren de kussens een beetje dun. Problemen die makkelijk op te lossen waren: oordopjes in (zo slaap ik sowieso beter) en een extra kussen uit de kast nemen – want die waren gelukkig wel voorhanden.

Ontbijt

Om 9:30 namen we plaats aan één van de tafeltjes in de ontbijtzaal. In het midden van de zaal stond een grote buffettafel. Elke tafel kreeg ook een mandje met twee broodjes, een mini croissant en een mini chocobroodje. Die dingen kon je ook altijd bijnemen aan het buffet. Er was koffie, thee, warme chocomelk, yoghurt, smeerkaas, het standaard broodbeleg als hesp en kaas, cornflakes, een toaster voor brood, vers fruitsap, … Ik heb er goed ontbeten.

Nieuwjaarsavond hebben we niet op het hotel gevierd. Hiervoor zijn we naar Oostende geweest, en hebben we gevierd op de Zeedijk. Een enorme aanrader trouwens! Nadien hebben we op onze kamer nog een ‘privéfeestje’ gehouden: een fles drank, pralines, en via mijn laptop en een HDMI-kabel speelde ik de filmpjes die ik daarvoor van het vuurwerk gemaakt had af op de tv. Dat was heel gezellig! Rond 3:00 zijn we gaan slapen en hebben we helemaal geen last gehad van luidruchtige buren.

vuur op Vier, Hotel Jacobs, Brugge

Nieuwjaarsnacht, even voor we gingen slapen nog gezellig in bed gelegen met ‘vuur’ op de tv, iets wat regelmatig te zien is op de post van VIER.

De volgende ochtend hebben we rond 11:00 uitgecheckt. Enkel de citytaks van € 2,50 per persoon per nacht moest nog betaald worden, de rest had ik op voorhand via een overschrijving al betaald.

lift, Hotel Jacobs, Brugge

Laatste keer in de lift, die overigens ook vrij smal is. Maar het kan kleiner, dat hebben wij in Parijs gezien!

Mijn mening

Het hotel was over het algemeen goed. Een kamer dient uiteindelijk voornamelijk om te slapen, en dat ging hier wel goed. Ik vond het alleen een beetje duur voor wat het was: € 229 per kamer per nacht? Het zal wel aan het feit dat het feestdagen waren gelegen hebben, indien niet: een beetje pricy.

Leuk:
– mooie buitenkant
– fijne televisie!
– je kan kiezen wanneer je wil ontbijten
– je krijgt een duidelijk en megahandig kaartje van Brugge, waar het hotel en de Grote Markt op aangeduid staan, samen met andere bezienswaardigheden
– gratis parkeren voor de deur (wel je parkeerschijf elke 4 u. verleggen!)
– goede ligging: niet pal in het centrum, maar wel op wandelafstand. Extra pluspunt: tijdens het wandelen naar de markt passeer je de gezellige grachtjes
– heel vriendelijk personeel aan de balie!
– kan altijd van pas komen: er hangt een flessenopener op de kamer
– de verwarming werkt héél goed: in no time was de hele kamer heerlijk warm, ideaal na de felle regenbui op nieuwjaarsnacht

Iets minder leuk:
– vrij kleine kamer en badkamer, smalle gang – is aan de andere kant wel gezellig
– dunne muren (ofwel luidruchtige buren, daar ben ik nog niet uit)
– geen thee/koffie op de kamer
– relatief duur (maar dit kan aan de feestdagenperiode gelegen hebben)

Dit hotel krijgt van mij een 7,5/10.

Praktisch

Adres: Baliestraat 1, 8000 BRUGGE
Online: website

4 Comments

 1. kaat

  Je kan kiezen wanneer je ontbijt. Als ik het goed begrepen heb moet je wel op voorhand een uur zeggen. Dat vind ik niet altijd zo fijn. Bij zeer geplande vakanties wel, maar soms – ik ben ook al een slechte slaper – vind ik het juist fijn dat ik het niet op voorhand heb moeten zeggen. Want slecht slapen betekent ook soms : pas laat in slaap geraken of, omgekeerd, al vroeg wakker zijn.
  Dus nee, dit zou echt een nadeel zijn voor mij. ‘Kiezen’ betekent : je staat op binnen tussen het begin- en einduur, en wanneer je wil ontbijten, kan dat.
  Blij dat je genoten hebt, en ja, ik vind het ook best prijzig (toch voor een 3*)

  Reply
  1. Nicky Author

   Je moet het inderdaad op voorhand zeggen. Ik ben iemand die wel heel wat op voorhand plant, dus ik vond het niet erg. Kan er wel inkomen dat als je bv. slecht slaapt, je niet echt de behoefte hebt om op een verplicht uur naar het ontbijt te gaan. Ik denk eigenlijk ook niet dat het hier veel zou uitgemaakt hebben. Ze hebben niet gecontroleerd wie er op welk uur was (wel op Nieuwjaarsdag, niet op de 31e). Indien deze methode ervoor zorgt dat er op elk moment voldoende eten is en niet om 10:00 bijna alles op is, ben ik wel voorstander!

   Reply
   1. kaat

    Ja inderdaad ! In sommige hotels wordt het ontbijt niet aangevuld en heb je dikke pech als je bij de laatsten hoort. Ik ben trouwens ook een planner, soms zo erg dat ik er uren wakket van lig….

    Reply

Leave a Reply