EETCAFÉ DER PLEY | VOEREN

Meer dan een halfjaar geleden bracht ik mijn eerste bezoek aan Voeren. Ik was meteen verkocht. De pittoreske Voerense dorpjes, de landschappen, de vriendelijke inwoners, … Er is geen reden om niet van Voeren te houden. Ik zei toen al dat ik er ooit wilde overnachten, en dat heb ik onlangs gedaan. Meer over het hotel lees je binnenkort. Vandaag laat ik zien waar we ‘s avonds gegeten hebben: eetcafé Der Pley.

Eetcafé Der Pley heeft met enkele hotels om de hoek en een bushalte én het bezoekerscentrum van de Voerstreek op 50 meter de ideale ligging. Ook om een glimp van de Voer op te vangen, moet je niet ver wandelen. Omdat het kwik die zaterdag amper de 5° haalde, besloten we hier te gaan eten.

We kwamen binnen in een gezellige ruimte, waar plaats is voor een 60-tal mensen. Als het mooi weer is, staat er een groot terras voor 70 mensen ter beschikking. Uiteraard ging ik voor een plekje aan het raam. Achteraf ontdekten we dat er achteraan ook gezellige plekjes waren.

Enkele minuten na opname van onze bestelling, kregen we een aperitiefje aangeboden. Heerlijk! Ik ben er nog niet helemaal uit was er precies in zat.

Eetcafé Der Pley, Voeren

Een heerlijk aperitiefje!

Groot was mijn vreugde toen ons hoofdgerecht eraan kwam. Mijn spaghetti carbonara en Casey’s huisgemaakt stoofvlees (zie hoofdfoto) zagen er heerlijk uit.

Eetcafé Der Pley, Voeren

Spaghetti carbonara

En het was helemaal goed! Lekkere, dunne spaghetti met heerlijke kaassaus. Casey vond haar vlees de perfecte textuur (kan je dat zeggen over vlees?) hebben.

Hoewel we heel goed gegeten hadden, besloten we het er toch van te nemen (we waren tenslotte een beetje op ‘vakantie’) en ook nog voor een dessertje te gaan. We gingen allebei voor een dame blanche, Casey met en ik zonder slagroom.

Eetcafé Der Pley, Voeren

Dame blanche

De volgende ochtend zijn we hier opnieuw geweest, omdat we nog een uur op onze bus moesten wachten. Toen hebben we enkel van een warme choco genoten. Als je in Voeren, en ‘s-Gravenvoeren in het bijzonder, bent, is dit een perfect café om uitgebreid te eten of gewoon iets te drinken. Het is er gezellig, het personeel is heel vriendelijk en de ligging is ideaal. Als we nog eens terug naar Voeren gaan, weten wij al waren we gaan eten!

Eetcafé Der Pley, Voeren

Buitenkant van eetcafé Der Pley

Praktisch

Eetcafé Der Pley: Pley 27, 3798 Voeren (‘s-Gravenvoeren), www.eetcafe-derpley.be
Open: café: maandag, donderdag en zondag van 10:00 – 00:00, woensdag tot 02:00, vrijdag en zaterdag tot 03:00; keuken: maandag van 11:00 tot 19:00, woensdag en donderdag tot 20:00, vrijdag t.e.m. zondag tot 21:00. Gesloten op dinsdag.
Prijs: Ice Tea: €2,10; spaghetti carbonara: €14; huisgemaakt stoofvlees met Voerens gras: €14; dame blanche: €6
Openbaar vervoer: Lijn 34b (Tongeren – Voeren) stopt aan halte ‘s-Gravenvoeren Kerk, op 50 meter van het café

Leave a Reply