6 X STREET FOOD IN SEOUL

Eind januari heb ik in m’n eentje Seoul (Zuid-Korea) bezocht. Als ik denk aan Zuid-Korea, denk ik automatisch ook aan eten. Gimbap, bibimbap, egg bread, fish cakes, … ze hebben er zo ongelooflijk veel keus. Gezien ik niet oneindig veel won bij me had, heb ik me bij de meeste foodkraampjes ingehouden. Zes dingen heb ik geprobeerd, en die ga ik hier – in willekeurige volgorde – laten zien!

1. GIMBAP

Street food in Seoul, Zuid-Korea

Bovenstaande foto is een typisch streetfoodkraampje. Hier koos ik voor gimbap.

Gimbap in Seoul

Gimbap lijkt erg op Japanse maki sushi, maar waar die sushi vooral gevuld wordt met vis, wordt dat hier vooral met groenten en vlees gedaan. Dit bakje kostte me 3.000 won, ongeveer € 2,25.

2. EGG BREAD

Egg bread in Seoul, Zuid-Korea

Een andere lekkernij was egg bread. Dit stond voor ik vertrok al op mijn ‘zeker doen’-lijstje.

Egg bread in Seoul, Zuid-Korea

En daar heb ik geen spijt van! Egg bread is een soort zachte cake met in het midden een eitje. Deze kostten 2.000 won per stuk, wat neerkomt op ongeveer € 1,50.

3. TOAST VAN ISAAC TOAST

Bulgogi toast van Isaac Toast in Seoul, Zuid-Korea

Hier komt een aparte post over, dus ik ga er niet te diep op ingaan. Wel een must do in Seoul. Dit moet één van de beste tosti’s zijn die ik ooit at. Kostprijs: 2.800 won, een dikke € 2 dus. Deze vind je in Myeondong.

4. POO PANCAKE

Poo pancake in Seoul, Zuid-Korea

Dat lees je goed: een poo pancake. Wel, zij noemen het een Korean pancake. Ook goed.

Poo pancake in Seoul, Zuid-Korea

Een eetbare poo-emoji! Daar lijkt het nog het meeste op. Ik kon kiezen tussen een chocolade- of rode bonen-vulling. Ik ging uiteraard voor chocolade. Heel lekker! En dat voor maar 1.500 won of € 1,15. Deze pancakes vind je in Insadong.

5. MACARON ICE CREAM SANDWICH

Penguin macaroon in Seoul, Zuid-Korea

Oké, dit ziet er waarschijnlijk beter uit als het warmer weer is, en het ijs dus een beetje kan smelten. Nu was het ergens rond de -5°, maar als ik een macaron zie met een stuk ijs tussen, tja, dan moet ik die hebben. Kan je me niet kwalijk nemen. Deze kostte 3.300 won, dus ongeveer € 2,50.

6. EEN IJSJE VAN MILKY BEE

Milky Bee in Seoul, Zuid-Korea

Voor het meest Instagrambare ijsje in Seoul, moet je bij Milky Bee zijn!

Milky Bee in Seoul, Zuid-Korea

Een ijsje in de vorm van een roos. Hoe mooi is dit? Ze hebben verschillende smaken, maar ik voor die die in de ‘sale’ was gegaan. 3.800 won voor dit roosje, zo’n € 2,85. Milky Bee vind je heel gemakkelijk in Myeongdong.

Voedselliefhebbers komen zeker niets te kort in Seoul. Dit is slechts een greep uit wat er allemaal is. Zo hebben ze ook nog french fry corn dogs (corn dog met frieten overheen, jawel), cup toasts (toast in een bekertje), hotteok (een ‘pannenkoek’ gemaakt van bruine suiker en kaneel), … Het water loopt me al in de mond. Ik wil terug!

One Comment

Leave a Reply