9 X TRAVEL APPS

Op reis gaan is leuk, maar met de juiste apps op je smartphone wordt het nog leuker (en gemakkelijker). Vandaag deel ik negen handige apps om op reis te gaan, voor iOS én Android!

INPAKKEN

Één van de belangrijkste dingen die je doet voor je op reis vertrekt – naast de vlucht en het hotel boeken – is inpakken. En daar mag bij voorkeur niets fout gaan. Nu verkopen ze overal vast wel tandenborstels en ondergoed, maar er zijn ook dingen die je liever niet vergeet. Reisdocumenten, paspoort, medicatie, noem maar op. Packing Pro en PackPoint helpen je hierbij.

Packing Pro – iOS – € 2,99
Met Packing Pro maak je lijstjes voor elk onderdeel: essentials, kleding, accessoires, gadgets, …

PackPoint – Android – gratis, volledige versie: € 3,28
PackPoint maakt je inpaklijst zowat voor je. Duid aan wat je allemaal gaat doen op je reis, en je krijgt een lijstje met benodigdheden én de weersverwachting. Dit allemaal heel mooi weergegeven. Deze app gebruikte ik tijdens mijn reis naar Seoul. In mijn screenshot hieronder heb ik Genk, waar ik gisteren een nacht doorbracht, als voorbeeld genomen.

PackPoint app

REIZEN

Tijdens het reizen vind ik het handig om de apps van de luchtvaartmaatschappijen bij de hand te hebben. Elke luchtvaartmaatschappij heeft tegenwoordig wel een app. In die van KLM en Air France heb je een overzicht van je miles, je toekomstige en afgelopen reizen, boarding passes, … Een andere handige app is FlightTrack.

KLM – iOS en Android – gratis
De KLM-app wenst je, afhankelijk van het moment van de dag, een Goedemorgen, Goedemiddag of Goedeavond. De app is strak en duidelijk.

Air France – iOS en Android – gratis
De Air France-app doet wat moet. Je kan van hieruit een reis boeken, een wagen huren, een hotel kiezen, je miles checken, inchecken, …

FlightTrack – iOS en Android – € 4,99 (iOS) en € 4,10 (Android)
Hiermee volg je eender welk vliegtuig: vertrek, waar het op dit moment is, geschatte aankomst, vertragingen, …

TER PLAATSE

Als je op locatie bent, dan zijn apps misschien nog het allerhandigst. Essentieel? Een app om te vertalen, eentje om de leukste plekjes te vinden en eentje om je budget in de gaten te houden. Klassiekers als Google Translate, TripAdvisor en Foursquare helpen je hiermee. Mijn favoriet om mijn budget in de gaten te houden is Handtrip.

Google Translate – iOS en Android – gratis
Iedereen kent Google Translate wel. Tip: download de talen van het land waar je bent voor offline gebruik. Neemt wel wat plaats in op je telefoon, maar zo kan je alles vertalen, waar je ook bent. Zonder WiFi!

TripAdvisor – iOS en Android – gratis
Een app die ook wel bij iedereen bekend in de oren klinkt. TripAdvisor weet waar je bent en laat goede hotels, restaurants en attracties in de buurt zien. Tip: lees zeker de reviews! Zo las ik dat iemand aanraadde om als het donker is de N Seoul Tower te bezoeken in plaats van overdag. Het uitzicht zou dan fantastisch zijn. Daar was geen woord van gelogen!

Seoul vanop de N Tower

Zonder TripAdvisor was ik er waarschijnlijk niet opgekomen om de toren te bezoeken als het al wat donkerder was. En dan had ik nooit bovenstaand, geweldig uitzicht kunnen fotograferen!

Foursquare – iOS en Android – gratis
Ook Foursquare is een klassieker. Jammer genoeg kan je de app niet meer gebruiken om in te checken (daarvoor is er al een tijdje Swarm), maar wel nog om vooral goede restaurants in de buurt te vinden.

Handtrip – Android – gratis
De app waar ik in Seoul écht niet zonder kon, en die ik enorm mis nu ik een iPhone heb. Dit is dé app voor als je naar een land gaat met een andere munteenheid. Je hebt voortdurend een overzicht van je budget én van hoeveel je budget waard is in euro’s.

Handtrip app

Handtrip app

Sommige apps zijn gratis, andere betalend. Hoewel gratis apps meestal wel voldoen, hebben betalende apps soms leuke en handige features. Het tegoed op je iTunes-account kan je updaten door middel van een iTunes-kaart, die je bijvoorbeeld online of in sommige winkels kunt kopen. Idem voor het tegoed op je Google Play-account.

Als jij nog een handige travel-app kent, laat dan zeker even een reactie achter!

2 Comments

Leave a Reply