BRASSERIE OLMENHOF | HERK-DE-STAD

Als muziekfans iemand ‘Olmenhof’ horen zeggen, denken ze waarschijnlijk meteen aan Rock Herk. Hoewel het festival ondertussen verhuisd is naar de aangrenzende voetbalterreinen, biedt Olmenhof nog steeds meer dan een rustgevend park: een goede brasserie, inclusief terras met uitzicht op de natuur én een speeltuin voor de kinderen.

Brasserie Het Olmenhof in Herk-de-Stad

Het restaurant bevindt zich in een mooi gebouw aan het park. Als het warm genoeg is, kan je plaatsnemen op het terras met uitzicht op de grote vijver en bomen. Heerlijk rustgevend. Jammer genoeg was het weer niet fantastisch en namen we binnen plaats. Aan een tafeltje langs één van de grote ramen, waardoor het nog steeds een beetje leek alsof we buiten zaten.

Stefan bestelde een kipsaté met peperroomsaus en frietjes en een Coca Cola Zero, ik ging – na lang twijfelen – voor de vegetarische lasagne en plat water. Op ons eten moesten we een 15 – 20 minuten wachten, ongeveer even lang als op de meeste plaatsen.

De kipsaté werd, naast een kommetje peperroomsaus, geserveerd met ananas (yum!), een salade en een honing-mosterddressing. De dressing mag dan misschien een potje van Heinz zijn, ik vind het fijn dat ze het op deze manier doen en de klant de kans geven om de saus al dan niet te gebruiken. De kip was goed, de saus was goed, hier viel niet over te klagen. Prijs: € 15,90 + € 3,50 (supplement peperroomsaus).

Frieten in brasserie Het Olmenhof in Herk-de-Stad

Als groot liefhebber van dikke, vierkante frieten was ik groot fan van de frietjes. Ze hoorden niet eens bij mijn gerecht, toch kon ik er niet afblijven. Volgende keer kies ik waarschijnlijk een gerecht met frietjes!

Vegetarische lasagne in brasserie Het Olmenhof in Herk-de-Stad

Bij de vegetarische lasagne kwam ook een papieren zakje met wit brood en boter. Het brood was zoals het moet zijn: zacht vanbinnen met een krokante korst. De lasagne was ook goedgekeurd, de saus erover was heerlijk! Deed me denken aan de cannelloni die ik zo graag in ‘t Stadscafé in Genk eet. Prijs: € 11,90.

Deze brasserie is een plek waar ze mij sowieso nog eens mogen verwachten. Ik ben er overigens nog niet uit wat de naam van deze zaak nu juist is, de website vermeldt ‘Het Olmenhof’, de rekening gewoon ‘Olmenhof’.

INFORMATIE BRASSERIE HET OLMENHOF

Adres: Pikkeleerstraat 16, 3540 HERK-DE-STAD
Openbaar vervoer: halte Herk-de-Stad College ligt op 350 meter van het park en de brasserie. Deze halte wordt aangedaan door volgende lijnen:
– 30 Sint-Truiden – Herk-de-Stad/Beringen
– 299 Hasselt – Geel
– 565 Herk-de-Stad – Kortenaken
– 566 Herk-de-Stad – Budingen
– 567 Herk-de-Stad – Budingen
– 568 Herk-de-Stad – Kortenaken
– 35C Diest/Tessenderlo – Hasselt
Online: websiteFacebook | TripAdvisor | Foursquare

Bezocht op: 11 maart 2016
Bedrag rekening: € 35,70

Meer weten over wat er te doen is in Herk-de-Stad?
Meer lezen over andere eetgelegenheden?

Leave a Reply