HOTEL BLANCKTHYS | VOEREN

Een gezellig hotel in het midden van de Voerstreek, met een prachtig terras op de binnenplaats van de oude vierkantshoeve en een bushalte op amper 160 meter. Het perfecte hotel voor Casey en ik, die in november eindelijk een nachtje in Voeren verbleven.

Hotel Blanckthys in Voeren ('s Gravenvoeren)

Met haar ideale ligging in ‘s Gravenvoeren ligt het hotel echt in het hartje van de Voerstreek. Naast een hotel zijn hier ook nog een restaurant/brasserie en vakantiewoningen te vinden. Wij overnachtten in één van de comfortkamers.

Comfortkamer in hotel Blanckthys in Voeren ('s Gravenvoeren)

Comfortkamer in hotel Blanckthys in Voeren ('s Gravenvoeren)

In de kamer waren twee aparte bedden, een stoel/zetel voor één persoon langs het raam (perfecte plek om een boek te lezen of in een magazine te bladeren), een bureau met stoel, televisie en koffie- en thee aanwezig. Ook heel leuk: het bankje achteraan het bed. Handig om m’n tas en trolley op in- en uit te pakken, of eventueel op te zitten om televisie te kijken. Dit mogen meer hotels hebben!

Badkamer in hotel Blanckthys in Voeren ('s Gravenvoeren)

Badkamer in hotel Blanckthys in Voeren ('s Gravenvoeren)

De badkamer was geweldig. Een grote inloopdouche, met een fijn smal licht bovenaan. Toilet was afgeschermd, spiegel over de volledige lengte van de badkamer, veel ruimte om dingen op te zetten, … Echt fantastisch!

Comfortkamer in hotel Blanckthys in Voeren ('s Gravenvoeren)

Het was die dag heel koud buiten en het regende bijna voortdurend. Om die reden hebben we zowaar ons hele verblijf in Voeren in de hotelkamer doorgebracht. Niet erg, ik had een leuk boek bij en als ik terwijl ook nog eens thee kan drinken, is alles goed. Gelukkig waren er die avond ook twee goede films op TV, Puss In Boots en Just Go With It. ‘s Nachts was het een beetje te warm om goed te kunnen slapen, de reden daarvan is – vermoed ik – andere gasten die hun verwarming hoog opzetten. Maar dat probleem was ik de volgende ochtend al helemaal vergeten. Want …

Ontbijt in hotel Blanckthys in Voeren ('s Gravenvoeren)

ONTBIJT! En wat voor één. Een heerlijk buffet, je kon zelfs een latte macchiato maken (wat ik uiteraard gedaan heb). Mijn zus was helemaal te spreken over de brie. Ja, dit ontbijt is de moeite waard.

Ontbijt in hotel Blanckthys in Voeren ('s Gravenvoeren)

Ze hadden hier zelfs bacon egg cups! Dat had ik nog nooit in een hotel gezien. Ik werd er helemaal blij van. Voor de rest lekker wit stokbrood, croissants, mini chocobroodjes, … Het water loopt me weer in de mond bij het zien van dit ontbijt.

Als het weer richting de zomer gaat, wil ik hier graag nog eens terugkomen. De mensen waren heel vriendelijk, we kregen bij aankomst een wandel- en fietskaart in bruikleen, het ontbijt is geweldig, de kamer en badkamer zijn heel gezellig, goede ligging voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, het Bezoekerscentrum Voerstreek op enkele minuten wandelen … Over het algemeen dus een heel fijn hotel!

INFORMATIE HOTEL BLANCKTHYS

Adres: Kinkenberg 6, 3798 VOEREN (‘S GRAVENVOEREN)
Openbaar vervoer: halte SGV Kerk ligt op 160 meter van Hotel Blanckthys. Deze halte wordt aangedaan door lijn 39B Tongeren – Voeren
Online: website | Facebook | TripAdvisor | Foursquare

Overnacht op: 21 november 2015

Meer weten over wat er te doen is in Voeren?
Meer lezen over andere hotels?

Leave a Reply