TERHILLS HOTEL| MAASMECHELEN

Anderhalve week geleden kwam een droom uit: een nacht in het Terhills Hotel in Maasmechelen. Stefan en ik bleven een nachtje in het prachtige hotel, dat amper een jaar geleden openging. En ik weet al zeker dat het niet bij één nacht gaat blijven.

Het hotel heeft werkelijk dé perfecte ligging. Op enkele minuten wandelen vind je Maasmechelen Village, de Euroscoop, enkele eetgelegenheden, de toeristische dienst van Maasmechelen én de terril (wandel tot boven en geniet van een fantastisch uitzicht). De foto hieronder maakte ik tijdens onze terrilwandeling in de herfst.

Terrilwandeling in Eisden, Maasmechelen

Je komt hier dus helemaal niets te kort. Je kan je hier een volledige dag perfect bezighouden: smul van een ontbijt in het hotel, beklim de terril, bekom tijdens een lunch- en shopsessie in het Terhills Hotel, geniet van een diner bij een van de vele eetgelegenheden (wij gingen bij de Karbonkel), pak een filmpje mee (Euroscoop is goedkoop én gezellig) en val daarna in slaap in je heerlijk zachte bed in het Terhills Hotel. Ik mis het nu al.

Kamer met tuinzicht, Terhills Hotel, Maasmechelen

Wij gingen voor de comfortkamer met tuinzicht. Een aanrader. Toen ik uit het raam keek, waande ik me even terug in Parijs. Ook de ramen vielen me meteen op, die zijn zó hoog. Ik werd duizelig toen ik naar boven keek bij het openen van de gordijnen.

Boven het bed hing een kunstwerk dat verwijst naar het mijnverleden van het gebouw. Als we naar buiten keken, zagen we ook de oude schachtbok staan.

Toen mijn oog op de badkamer viel, kon ik niet anders dan verliefd worden. Marmer! En wat een douche! Zonder twijfel de fijnste regendouche waar ik ooit onder stond.

Als je uit het hotel wandelt en naar rechts gaat, zie je dit beeld. Overal wordt je herinnerd aan het mijnverleden.

We hebben hier een heerlijke dag en nacht beleefd. Een geweldige kamer, supervriendelijk personeel, … Één ding is zeker: in dit hotel slaap je niet, dit hotel belééf je.

Eerder sliepen we al in het M-Hotel (drie keer ondertussen, ons favoriete hotel) en het Antwerp City City Center Hotel. Nog tien Different Hotels te gaan (dit is vooral géén subtiele hint naar mijn vriend, hehe).

INFORMATIE

Adres: Zetellaan 68, 3630 Maasmechelen (Eisden)
Online: website Different Hotels | Facebook | Twitter

2 Comments to “TERHILLS HOTEL| MAASMECHELEN”

Leave a Reply