PUUR! | SINT-TRUIDEN

Als iemand me zou vragen wat mijn favoriete lunchplekje in Sint-Truiden is, zeg ik steevast: Puur! Deze gezellige zaak is pas open sinds juli 2015, maar ik ben er al helemaal verliefd op. Ik dronk er maanden geleden een koffie,  en enkele weken geleden ging ik er met mijn zus voor het eerst echt iets eten.

Puur in Sint-Truiden

Ik <3 de ‘coffee’ tekening op dit bord!

Puur! in Sint-Truiden

Het terras zat helemaal vol (het was één van die zomerse dagen van de afgelopen weken) dus wij kozen binnen voor een plekje voor twee personen, langs de muur.

De wachttijd voor onze bestelling viel enorm goed mee gezien de drukte. Ik ging voor croques, Casey ging voor een warme wrap.

Puur! in Sint-Truiden

Casey’s bestelling was een warme wrap met kippenreepjes en curry (de exacte naam weten we niet meer). Haar letterlijke woorden? “De kip smelt gewoon op je tong”. Tja, woorden alleen kan ik niet geloven, dus probeerde ik ook een stukje en wauw. Het voelt echt alsof de kip wegsmelt, zo zacht en zó lekker. Ik weet wat ik de volgende keer bestel! (De foto is overigens vanuit mijn zicht getrokken, maar als ik hem omdraaide zag het er heel raar uit)

Puur! in Sint-Truiden

Ik ging voor de croque, een dubbele, uiteraard (ook hiervan weet ik niet meer de juiste naam. Ik moet dat eens leren opschrijven …). Ik werd al blij van de streepjes in het brood alleen al. De smaak was helemaal goed, net als het slaatje.

Het is hier echt puur genieten. Ik heb op hun Facebookpagina nog heel wat lekkers gezien, dus ik ben al aan het nadenken wanneer ik terug ga. Oh, en als bonus: dit is het behangpapier op de toiletten:

Puur! in Sint-Truiden

Zaken die ook aandacht besteden aan hun toiletten: love it. Hoe leuk is dit? Muren, plafond, allemaal behangen met pagina’s vol tekst en foto’s.

Puur! blijft voor mij het ideale eetplekje in Sint-Truiden. Het ligt in het midden van het centrum, maar niet op de drukke Grote Markt. Van hieruit ben je op een minuutje wandelen bij de Abdijtoren, de Toeristische Dienst en de Luikerstraat (waar je winkels als Kruidvat, H&M, Veritas, Zeeman, Bart Smit, M&S, … vindt).

DE REKENING

Bezocht op: 2 mei 2016

  • plat water: € 2,20
  • wrap met kip: € 10,90
  • croque: € 9,90

 

INFORMATIE

Adres: Grote Markt 55, 3800
Online: website | Facebook | Instagram | Twitter

Leave a Reply