YAKI | BRUSSEL

Een zaak die me, mede dankzij het namaakvoedsel aan het raam, al een tijdje aanspreekt is Yaki in Brussel. Na maanden (misschien zelfs jaren?) kwijlen was het tijd om eens te kijken om het namaakvoedsel overeenkomt met de real deal.

Yaki in Brussel

Yaki in Brussel

Yaki is een klein zaakje, op de hoek van de Zuidstraat en de Kolenmarkt, én naast de centrale divisie van de politie van Brussel Hoofdstad. Wij kozen voor een tafeltje buiten, de ideale plek om mensen te kijken. Je kan ook binnen zitten, maar ik denk dat de plaats daar beperkt is. Binnen ruikt het overigens echt Aziatisch (in Aziatische supermarkten ruikt het net hetzelfde) en het feit dat de zaak klein is maakt hem ook wel authentiek.

Ik bestelde de kip met zoetzure saus en een Ice Tea, Stefan ging voor de kip met Thaise basilicum en ei en een Cola Zero.  Voor het eten gebracht wordt, krijg je nog een bak met vorken, messen, eetstokjes, servetten, sausjes, …  Op onze bestelling hebben we maximum 10 minuten gewacht.

Yaki in Brussel

De kip met Thaise basilicum en ei. Deze krijgt op het menu twee pepertjes, gewoon pikant dus (de schaal gaat van één tot drie pepertjes).

Yaki in Brussel

De kip in zoetzure saus. Héél lekker. De rijst is lekker plakkerig en ideaal om door de saus en kip te mengen.

Yaki in Brussel

Dit zaakje is overigens Yaki 2. De andere Yaki bevindt zich op amper 450 meter van deze, in de Visverkopersstraat.

De plek is perfect voor iedereen die van de Vietnamese/Thaise keuken houdt en snel maar gezellig iets wil eten in Brussel. Ik kom hier zeker terug!

DE REKENING

Bezocht op: 28 mei 2016

  • kip met Thaise basilicum en ei: € 12,50
  • kip in zoetzure saus: € 11,00

 

INFORMATIE

Adres: Zuidstraat 52, 1000 Brussel
Online: website | Tripadvisor (Yaki 1) | Facebook

 

Leave a Reply