ISAAC TOAST & COFFEE (이삭 토스트 & 커피) | SEOUL (ZUID-KOREA)

“Je bent niet in Seoul geweest als je Isaac Toast niet uitgeprobeerd hebt”. Dat staat er her en der op Internet te lezen. De reviews op TripAdvisor waren vooral heel positief en dat was voor mij reden genoeg om deze sandwiches uit te proberen.

Isaac Toast is opgericht in 1995, toen een oudere Koreaanse vrouw sandwiches ging verkopen om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen toen bij haar man een erge ziekte was vastgesteld. Het begon met een kleine food stall aan één van de universiteiten van Seoul. De sandwiches werden al gauw populair omdat ze goedkoop en superlekker zijn. Ondertussen zouden er zo’n 700 winkeltjes zijn! (bron)

Isaac Toast in Myeongdong, Seoul

Ik las dat het er altijd megadruk is (vooral ‘s ochtends) dus ik denk dat ik op een goed uur (rond 13:00) gekomen ben, want ik was de enige. Na mij begon het volk wel weer toe te stromen dus ik heb veel geluk gehad. Sommige mensen moeten tot 20’ wachten!

Isaac Toast in Myeongdong, Seoul

Ik had geen flauw idee wat waar in zat, dus heb ik gewoon iets gekozen dat er lekker uitzag (wel, alles zag er ongelooflijk lekker uit dus kiezen was moeilijk maar I did it). Ik ging voor de bulgogi mvp, voor ₩ 2800 (op het moment van schrijven is dit € 2,20 – geen geld dus).

Isaac Toast in Myeongdong, Seoul

Isaac Toast in Myeongdong, Seoul

Isaac Toast in Myeongdong, Seoul

Je eten wordt voor je neus klaargemaakt, en dit allemaal zeer hygiënisch. Je krijgt je sandwich mee in een papieren zakje, handig om meteen op te eten. En lekker dat het was! Eerlijk is eerlijk, voor mij hoort het ook tot de must do’s in Seoul!

INFORMATIE ISAAC TOAST MYEONGDONG

Adres: 105 Toegye-ro, Jung-gu, Seoul
Prijs: vanaf ₩ 2800
OnlinewebsiteFacebook | TripAdvisor

Leave a Reply