BISTRO TUDOR ROSE | OOSTENDE

Een stijlvol zwart interieur met hout- en plantaccenten? Love it. Doe daar lekker eten bij en Tudor Rose is mijn favoriete bistro in Oostende.

Bistro Tudor Rose in Oostende

Bistro Tudor Rose in Oostende

We passeerden hier tijdens ons verblijf in Oostende voor een drankje, maar kwamen de volgende dag al terug om te lunchen. De zaak ligt op de hoek van de straat, met een terras en voldoende ruimte binnen. De grote muur vol flessen valt ook meteen op. Heel mooi!

Het eerste wat opviel bij het bekijken van de menukaart, waren de frisdranken. In plaats van de standaard Coca Cola, Fanta, Ice Tea, … kon je hier – naast Pepsi – kiezen voor Val. Val Orange, Val Lime, Val mineraal natuur of bruisend, Val Bitter Lemon, …

We gingen voor Val Orange en plat water. Beide geserveerd met ijsblokjes en een appelsien- (Val Orange) en citroenschijfje (plat water). Op het eten moesten we even wachten, maar omdat het 12:00 was kan ik daar wel begrip voor opbrengen.

Macaroni bij Bistro Tudor Rose in Oostende

Ik ging voor de ‘ovenschotel macaroni met kaas en ham’, voor € 11. Die was niet alleen mooi gepresenteerd in een bruin pannetje, maar ook nog eens ooooverheerlijk. Het waren ook penne, en geen macaroni. Zó lekker.

Koninginnehapje bij Bistro Tudor Rose in Oostende

Bistro Tudor Rose in Oostende

Stefan ging voor vol au vent met frietjes, voor € 13. In plaats van het koek-dekseltje dat een vidékoekje normaal afsluit, lag hier een stuk kipfilet op. Hmm! De frietjes waren ook heerlijk, perfect vierkant en goudkleurig, zoals het hoort.

Het toiletbezoek was iets minder aangenaam. Hoewel de toiletten heel mooi zijn (lichtblauwe muren en mooie tegels op de grond), waren ze niet erg proper. De grond plakte zelfs een beetje, blegh. Dan weer wel positief: de muziek die ze speelden. Primadonna van Marina And The Diamonds! Nog nooit in een zaak of winkel gehoord.

Waar ze ook zeker nog credits voor verdienen, is de minigolf waar ze achteraan hun menukaart over spreken. De minigolf in het centrum was superdruk, en daar hadden we niet echt zin in. Ik las in hun kaart over een minigolf in het Koninginnepark, waar we ook de auto geparkeerd hadden. Bijna niemand! En dan ook nog eens een eetgelegenheid en een grote speeltuin erbij. En je kon er met een bootje het water op! Dikke aanrader dus.

 

DE REKENING

  • ovenschotel macaroni met kaas en ham: € 13
  • vol au vent: € 13
  • Val Orange: € 2,50
  • Val Mineraal Natuur: € 2,50

 

LEUK EN MINDER LEUK

+ hele mooi zaak met mooie accenten
+ eten lekker en mooi gepresenteerd
+ ijsblokjes en appelsien/citroen in onze drankjes, zalig bij het warme weer
+ goede achtergrondmuziek!

– de toiletten
– best lang moeten wachten op het eten

 

INFORMATIE BISTRO TUDOR ROSE

Adres: hoek van de Jozef II-straat en de Kapellestraat, 8400 Oostende
Online: website, Facebook

Leave a Reply