SEOUL BAKERY | LONDEN

Als je houdt van Koreaans eten en liever niet te veel wil uitgeven, is Seoul Bakery in Londen méér dan een aanrader. Als je fan bent van Koreaanse popmuziek, is het helemaal compleet. Op onze eerste dag in Londen wilde ik hier al langskomen, maar was het superdruk. De laatste dag gingen we terug, op het moment dat de zaak openging, en hadden we meer geluk.

Seoul Bakery in Londen

Seoul Bakery in Londen

Het plaat boven de winkel duidt de weg naar het British Museum en de stad Seoul aan. Grappig is dat ik niet in het British Museum geweest ben, maar wel in Seoul. Alle posts over Seoul vind je hier! De ramen zijn beplakt met foto’s van hun gerechten, dan weet je al een beetje waaraan je je kan verwachten. I like!

Binnen werden we begroet met ‘어서 오세요’, Koreaans voor ‘welkom’. We kregen elk een menukaart, Stefan koos voor water en kimchi fried rice en ik voor thee en bibimbap.

Tijdens het wachten op ons eten nam ik de tijd om de zaak wat beter te bekijken. De muren zijn helemaal beschreven met namen van Koreaanse groepen, leden van die groepen en meer.

Seoul Bakery in Londen

Seoul Bakery in Londen

Seoul Bakery in Londen

Seoul Bakery in Londen

Ze verkopen er ook heel wat Kpop-merchandise. Sokken, kalenders, stickers, petten, posters, … Ik weet niet of er winkels zijn in Londen die deze dingen ook verkopen, ik heb er jammer genoeg geen gevonden.

Seoul Bakery in Londen

Dan, het eten! De fried rice was heerlijk, pikant uiteraard (want: kimchi), maar echt heel lekker!

Seoul Bakery in Londen

Mijn bibimbap was ook heerlijk. Bibimbap betekent ‘gemixte rijst’, en dat is precies wat je met deze maaltijd moet doen: mixen. Hmm, ik krijg alweer honger van ernaar te kijken.

We hebben hier echt héél lekker gegeten. En dan die prijs: alles samen (twee maaltijden, water en thee) kostte amper 12,65£. Echt geen geld! Een aanrader, dus!

INFORMATIE

Online: Facebook
Adres: 14 Great Russell St. London WC1B 3NH

Leave a Reply