MISTER SPAGHETTI | HASSELT

In oktober deed ik mee aan Dwars Door Hasselt. Ik moest pas lopen om 14 u., maar was al om 11 u. aanwezig om mijn borstnummer af te halen. Ik wist niet hoeveel volk er zou zijn, maar op 5 minuten had ik mijn nummer, en moest ik me dus nog ergens mee bezig houden. We besloten eerst om een drankje te doen (of beter: Stefan deed een drankje, ik niet – ik wilde niet het risico lopen dat ik tijdens de run naar het toilet moest!), maar daarna vond ik het een beter idee om iets te gaan eten. Een paar dagen eerder botste ik op Facebook op Mister Spaghetti, een nieuwe zaak in Hasselt. Waarom die niet eens uitproberen? Er gaat toch niets boven pasta voor een loopwedstrijd, toch?

Goed, genoeg loopverhaaltjes, tijd voor … SPAGHETTI! Omdat ik het daar zo goed vond, gingen we afgelopen zondag nog eens terug. En wat heb ik er genoten!

Mister Spaghetti in Hasselt

Mister Spaghetti in Hasselt

Mister Spaghetti in Hasselt

Mister Spaghetti in Hasselt

Mister Spaghetti in Hasselt

Het is een prachtige zaak, met hele mooie accenten. De industrial style zie je hier ook terugkomen, in onder andere de lampen. Ze maken veel gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout voor de bar en leerachtige materialen voor de zetels en barkrukjes. Ja, het interieur is er eentje om verliefd op te worden.

De mensen zijn hier ook zó vriendelijk, dat was één van de eerste dingen die me al bij m’n eerste bezoek opviel, en nu, anderhalve maand later, opnieuw. Je krijgt snel je drank, met een kommetje gezouten chips. Ik ging voor plat water, Stefan voor Cola Zero. Daarna kozen we onze spaghetti uit.

Asian Chicka bij Mister Spaghetti in Hasselt

Stefan ging voor de Asian Chicka, met kip, ajuin en gewokte groentjes. Voor mij een beetje pittig (ik hou niet zo van pikant), maar wel héél lekker! En ook meer dan genoeg, hij had zelfs moeite om het op te krijgen. Ik heb hem nog wat geholpen, maar als je niet het geluk hebt van zo iemand bij te hebben, kan je je restje zelfs meekrijgen in een doggybag. Yay! Geen voedselverspilling!

Asian Chicka bij Mister Spaghetti in Hasselt

Cheesy Lover bij Mister Spaghetti in Hasselt

Ik ging voor vegetarisch, maar natuurlijk wel met mijn tweede grote liefde: kaas. De Cheesy Lover was dus perfect: spaghetti met een kaassaus van Emmental, Parmesan, Pecorino en kruidenkaas. Hemels, dat is alles wat ik zeggen kan. Een puur genot voor kaasliefhebbers. Ik heb ook gretig gebruik gemaakt van het blokje kaas en raspje dat je ook nog op tafel krijgt. Ik kies standaard voor cappellini, maar je kan ook gaan voor gewone, volkoren of zelfs glutenvrije spaghetti!

Cheesy Lover bij Mister Spaghetti in Hasselt

Klantenkaart Mister Spaghetti

Extra leuk: je kan tijdens het eten een bavet omkrijgen. Yes, please! Een stylish zwarte bavet met de tekst ‘spaghetti hero’ op, die moest ik aanhebben. Ze hebben ook een klantenkaart, die kreeg ik bij m’n eerste bezoek. En ze zitten naast Hasselt ook nog in Roeselare en Aalst! Verder doen ze ook aan take-away en kan je hun bolognesesauzen per liter kopen.

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik fan ben. Mister Spaghetti is bij deze mijn favoriete eetzaak in Hasselt. Ik kan al niet wachten om eens terug te gaan, want er staat nog zóveel op de menukaart dat ik wil proberen!

DE REKENING

  • Cola Zero: € 2,40
  • plat water: € 2,40
  • Asian Chicka: € 19
  • Cheesy Lover: € 15

 

INFORMATIE MISTER SPAGHETTI

Adres: Kolonel Dusartplein, 3500 Hasselt
Online: website | Facebook

One Comment

Leave a Reply