STAZ HOTEL MYEONGDONG II | SEOUL

Een hotel vinden in Seoul was niet gemakkelijk. Ik droomde stiekem van het Lotte Hotel, maar dat lag een béétje boven mijn budget. Tijdens mijn zoektocht botste ik dan op Staz Hotel Myeongdong II (er is ook een I), en dat leek me wel wat. Het lag in één van dé winkelbuurten van Seoul, Myeongdong (명동). Ideaal dus.

Op de website zelf kon je enkel met kredietkaart betalen, en die had ik niet, dus ging ik langs bij de Connections Travel Shop in Hasselt en boekte ik daar. Ik betaalde voor drie nachten in een tweepersoonskamer € 199,07.

Ik was veel te vroeg in Seoul, maar het was te koud (en mijn trolley rammelde te veel) om in de stad te blijven ronddolen. Rond 13:30 was ik al aan het hotel, maar gelukkig: mijn kamer was al klaar!

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

De kamer was méér dan goed. Mooie, heldere kleuren, een perfect bureautje dat ook meteen als nachtkastje kon dienen, een grote spiegel, plankjes om wat op te zetten (zoals mijn souvenir van de N Seoul Tower), een grote TV met leuke zenders en … een Koreaanse afstandsbediening!

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

Naast die basics, was er ook een waterkoker en twee kopjes, de lekkerste thee die ik ooit dronk (I kid you not), en een koelkastje, waar standaard elke morgen twee nieuwe flesjes water in gezet werden (gratis). De waterkoker kwam goed van pas om alle instant noodles die ik gegeten heb op te warmen.

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

Zoveel spulletjes waren voorzien! Een tandenborstel met tandpasta, een kam, oorstokjes, … Oh, had ik het maar op voorhand geweten. Dat had toch enkele grammen in m’n koffer gescheeld hoor!

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

De badkamer was ook helemaal in orde. De WC had enkele functies die ik nog nooit gezien had, maar voor de rest mocht ik niet klagen. Er lagen mooie, glazen plankjes in de opening aan het bad, wat fijn was om m’n iPad te zetten als ik wat lag te badderen. Er waren ook kamerjassen voorzien, dat zorgde toch wel voor een extra luxe/wellness-gevoel.

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

Het uitzicht was … iets minder. Op foto’s lieten ze de kamers zien die een geweldig, bruisend Seoul-uitzicht hadden (echt, zo mooi), en ik moest het doen met … bovenstaande. De GS25 en nog een paar zaakjes. Ach ja, je gaat niet op hotel voor het uitzicht. Maar toch, zeker nu ik in het Conscious Hotel in Amsterdam geproefd heb van het hebben van een prachtig uitzicht, zou ik graag meer zien!

LEUK EN MINDER LEUK

+ hele mooie kamer, lichte kleuren en een fijne badkamer
+ computers in de lobby en mogelijkheid tot printen (handig voor je boarding pass)
+ mooie lobby/receptie
+ goede bereikbaarheid: op een paar minuutjes was je in shopping walhalla Myeongdong, en naast de deur was een GS25
+ goedkoop: nog geen € 200 voor drie nachten (voor één persoon prijzig, maar omdat het een tweepersoonskamer was zou de prijs voor twee personen heel goedkoop zijn per nacht!)

– de vriendelijkheid aan de receptie was maar … meh
– het uitzicht van mijn kamer, er zijn kamers bovenin met een machtig uitzicht maar ik moest het doen met straat

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

Staz Hotel Myeongdong 2 in Seoul, Zuid-Korea

INFORMATIE STAZ HOTEL MYEONDONG II

Prijs: € 199,07 voor drie nachten in een tweepersoonskamer, exclusief ontbijt. Elk bijkomend uur na check-out tijd: 1.000 ₩ (prijs in € hangt af van de koers op dat moment)
Online: website | Facebook | Booking.com
Adres: Jung-gu, Chungmuro 3(sam)-ga, 수표로 16

One Comment

Leave a Reply