KOJIN SUSHI WOK & GRILL | SINT-TRUIDEN

Niets zo fijn als een fantastische sushitent ontdekken in je eigen woonplaats. Ik weet niet meer waar ik voor het eerst over Kojin hoorde. Was het de menukaart die ooit bij de reclame in de brievenbus stak, of was het ergens op Facebook? In ieder geval, Kojin is een vrij nieuwe zaak in Sint-Truiden, waar je kan genieten van de lekkerste sushi, pad thai, wok, en zoveel meer.

Kojin ligt in het centrum, maar toch een beetje verborgen. Als je op de Grote Markt staat, ben je er binnen een minuut. De zaak is voornamelijk wit, strak, minimalistisch – het tegenovergestelde van de Aziatische restaurants waar ik normaal kom, waar het toch altijd vrij donker is. Ik hou er wel van, dat strakke uiterlijk.

Kojin sushi wok & grill in Sint-Truiden

Kojin sushi wok & grill in Sint-Truiden

Ondertussen ben ik er reeds drie keer geweest op nog geen maand tijd. Goed teken, dus. De eerste keer ging ik met mijn vriend, en gingen we voor de Japanse boot voor twee personen.

Kojin sushi wok & grill in Sint-Truiden

Ze steken heel wat werk in de prachtige presentatie. Wat een kunstwerk, en hoe heerlijk ziet het eruit? Het was overigens meer dan genoeg voor twee personen, ik heb zelfs moeite gehad met het op te krijgen. De boot kost € 50, en komt dus neer op € 25 per persoon, wat ik een redelijke prijs vind.

Als drank nam ik verse muntthee (en sinds dat moment heb ik nooit iets anders besteld). Je krijgt standaard een kommetje heerlijke kroepoek tijdens het wachten op je maaltijd, ook fijn.

Kojin sushi wok & grill in Sint-Truiden

Een dikke week na ons eerste bezoek aan Kojin, hadden we leuke mensen over de vloer thuis en besloten we hen ook te laten kennismaken met onze nieuwe favoriet. We gingen – na lang twijfelen – toen niet voor sushi, maar voor thaise gerechten. Denk wok met kip en groenten en Aziatische curry’s.

Kojin sushi wok & grill in Sint-Truiden

Ik ging voor de wok met kip. Dit was lekker, maar de noedels van vriendin K. zagen er veel lekkerder uit *huil*. Een soort platte rijstnoedels. Volgende keer ga ik voor wat zij had, pad thai. Helaas, geen foto van genomen. Ik moet de mensen niet altijd lastig vallen door met een camera boven hun eten te gaan hangen. Wel reden te meer om terug te gaan nu. Voor het belang van Nicky’s City Guide, uiteraard. Mijn gerecht kostte € 10.

Kojin sushi wok & grill in Sint-Truiden

Stefan ging voor een Thaise curry. Yum, hoe heerlijk ziet dit eruit? Voor € 12 kan je al genieten van een heerlijke Thaise curry, in rood, groen of geel. Vermoedelijk wordt dit het volgende dat ik ga nemen. Na die pad thai, uiteraard. Dus tja, dan moeten we al zeker twee keer terug gaan.

Amper twee weken later zat ik er alweer te lunchen, ditmaal met een ex-collega en vriendin die net als ik ook kan genieten van een goed sushirestaurant. Ik moest haar dus ook laten kennismaken met Kojin. We gingen voor de Japanse boot, die ik eerder al met Stefan nam.

Kojin sushi wok & grill in Sint-Truiden

Alleen zag deze boot er deze keer niet uit als een boot. Of het is er eentje van het model pretpark, van die die over wildwaterbanen glijden. De inhoud zat in ieder geval wel goed. Kijk hoe mooi die komkommer is? En die sashimi? Ik heb zin om m’n spullen te pakken en nu terug te gaan.

Oké, genoeg gekwijld. Ik ben grote fan van deze zaak. Kojin krijgt van mij een 9/10, en mag mij spoedig terug in hun zaak verwachten.

PRIJSLIJST

  • Japanse boot voor twee personen: € 50,00
  • verse muntthee: € 2,50
  • Thaise curry: € 12,00
  • wok met kip: € 10,00
  • Coca Cola: € 2,50

INFORMATIE KOJIN SUSHI WOK & GRILL

Online: website | Facebook
Adres: Minderbroedersstraat 16, 3800 Sint-Truiden
Parkeergeledenheid: betalend parkeren kan op enkele minuten wandelen bij het Cultureel Centrum of op de Grote Markt. Gratis parkeren kan op de Veemarkt (15′ wandelen, 1 km)
Openbaar vervoer: bushalte Sint-Truiden Naamsevest ligt op 290 meter (4′ wandelen), vanaf Sint-Truiden station is het zo’n 11′ wandelen (850 meter).

One Comment

Leave a Reply