SMA(A)K FOOD TRUCK FESTIVAL | SINT-TRUIDEN

Tijdens het Paasweekend kon je in Sint-Truiden terecht op het SMA(A)K Food Truck Festival. Samen met twee leuke collega’s ging ik op zaterdagavond eens kijken wat er allemaal te doen was. Hoewel het weer eerst niet mee leek te zitten (regen, regen, regen), werd het later op de dag gelukkig wat zonniger (én kon ik mijn nieuwe Ray Ban zonnebril uitproberen – lees er meer over deze vrijdag op Daily Nicky). En omdat ik nog twee bonnetjes overhad, moest ik zondag wel teruggaan.

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

Je vindt er noodles en thaise gerechten, veggie en vegan hapjes, poffertjes, tapas, wafels … maar ook speciale dingen die ik nog niet kende. Noodleburgers? Chimney’s? Iemand? Het enige wat ik nog miste, was sushi. Tenzij die in dat net ene kraampje zaten wat gesloten was, natuurlijk. Je betaalde er met bonnen (ben ik niet zo’n fan van), en één bon kostte € 1.

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

Wij probeerden volgende dingen uit!

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

Vegetarische noodles en noodles met kip. Voor de vegetarische telde je 5 bonnen neer, voor die met kip 6 bonnen. Heel lekker, maar véél. Ik heb mijn kommetje zelfs niet leeg gekregen (en dat gebeurt me echt niet vaak).

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

Aan hetzelfde kraampje kon je ook loempia’s kiezen. You can’t go wrong with loempia’s, right?

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

Al ooit gehoord van chimney cakes? Ik nog niet. Het was een lekkere, op een soort stang gerolde cilinder, die je kon krijgen in natural of met één van de vier toppings. Die op de foto is kokos, en ik moet zeggen, het was helemaal niet slecht. Voor zo’n chimney cake betaalde je 5 bonnen.

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

Nog zo’n heerlijkheid: nacho’s met kaas! Helaas weet ik het aantal bonnen niet meer, maar de geur zit wel nog héél goed in mijn hoofd …

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

En dan nog een wafel. Voor een naturel wafel betaalde je 3 bonnen, voor eentje met smaak wat meer. Ik heb er geen gegeten, maar ze zagen er wel ongelooflijk goed uit.

Ik zat jammer genoeg helemaal vol van de noodles, waardoor ik er niets meer bij kreeg. In plaats van nog iets te eten, dronk ik daarom een Latte Macchiato voor 3 bonnen.

Noodle Burger op SMA(A)K Food Truck Festival

Op zondag ging ik voor een noodle burger. Say what? Het is inderdaad wat je denkt, een hamburger, maar in plaats van een broodje is het een noodleburger. Deze kostte 7 bonnen en was te verkrijgen in rundsvlees, kip of veggie. Mét geheime Aziatische saus (waar ik echt niet op kon plakken wat het was).

Pofferdory op SMA(A)K Food Truck Festival

En poffertjes mochten ook niet ontbreken. Op de foto is de boter al goed weg aan het smelten, en daardoor ziet het er helaas niet meer zo mooi uit. Maar ze waren zooo lekker (en zo’n goede boter, genieten).

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

SMA(A)K Food Truck Festival Sint-Truiden 2017

Je kan nog op het Food Truck Festival terecht tot vanavond 21:00, en dit op het gezellige Sint-Martenplein in Sint-Truiden.

INFORMATIE

Prijs: 1 bon = € 1
Adres: Sint-Martenplein, 3800 Sint-Truiden
Online: Facebookevenement

2 Comments to “SMA(A)K FOOD TRUCK FESTIVAL | SINT-TRUIDEN”

  1. yvonnevdlaan

    Gelukkig dat het later wel nog droog werd en zelfs de zon ging schijnen. Het is op zo’n festival toch wel heel jammer als het slecht weer is. Ziet er allemaal heerlijk uit trouwens!!

    Reply

Leave a Reply