SUSHI INARI | LEUVEN

Begin december bracht ik sinds lange tijd nog eens een bezoekje aan Leuven. Ik kan me niet herinneren wanneer ik er voor het laatst was, maar het is in ieder geval heel lang geleden. Tenzij het is om een aansluiting met de trein te nemen. Dan was het geleden van precies twee weken eerder. ‘s Middags gingen mijn collega en ik op zoek naar een plek om te lunchen (ze had Quasi Modo voorgesteld, maar die waren helaas gesloten), dus gingen we naar een sushitent, iets wat we allebei heerlijk vinden.

Inari Sushi Bar in Leuven

De zaak ligt aan het begin van de Kortestraat, aan de Grote Markt. Voorheen waren ze te vinden in de Parijsstraat, deze straat staat nog op de servetten. Het gebouw is donker, maar vreemd genoeg is dat bij zowat elke sushizaak zo.

Inari Sushi Bar in Leuven

Inari Sushi Bar in Leuven

Het was een hele mooi zaak. Een hele grote foto van Japan tegen de muur, een wenteltrap naar een andere verdieping, waar je at op een soort van balkon. Achterin de zaak stonden alle boten al klaar om gevuld te worden met heerlijke sushi.

De tafel was netjes gedekt, en na het bestellen van eten en drinken kregen we een portie kroepoek. Heerlijk! Links ligt trouwens mijn nieuwe Moleskine Passions boekje, voor restaurantreviews. Heel handig, en vanaf heden ga ik dit gebruiken voor mijn blog. Op de sushi zelf hebben we zo’n 15 à 20 minuutjes moeten wachten, wat ik heel goed vond meevallen. We waren op dat moment ook de enige klanten, iets later zaten er al vier tafeltjes vol.

Inari Sushi Bar in Leuven

De toilethokjes waren een beetje aan de kleine kant, maar daarom is het natuurlijk ook het kleinste kamertje. Ik was helemaal weg van de tegeltjes in de toiletruimte.

Inari Sushi Bar in Leuven

Inari Sushi Bar in Leuven

En dan is er natuurlijk het eten. We gingen voor de Deluxe sushi maki boot, die geschikt is voor twee personen en € 58 kost. Een flesje Chaudfontaine van 20 cl kostte € 2,75. Ik vond de drank dus vrij prijzig. Het eten was wel heerlijk. Ik vond dat er iets te veel verschillende soorten sashimi op de boot lagen, maar daar konden we mee leven.

Naast de vele soorten lekkere sushi, was ik ook helemaal fan van de wortelslierten. Elders zijn dit vaak hele dikke, onhandige ‘stukken’, maar hier leek het bijna cappellini! Ook leuk was dat er maar liefst twee garnalen in de gefrituurde garnaal-sushi zaten. Bij mijn favoriete plek, Sushi Tokio in Weert, is er dit maar één. Leuk extraatje.

DE REKENING

  • Deluxe Sushi Maki boot: € 58,00
  • Chaudfontaine, 20 cl, plat of bruis: € 2,75

INFORMATIE

Bezocht op: 04/12/2017, ‘s middags
Adres
: Kortestraat 2, 3000 Leuven
Online: website | TripAdvisor

Leave a Reply