BOOTTOCHT OP DE SEINE | PARIJS

Aah, mijn liefde voor Parijs is eindeloos. Ondertussen ben ik er al 3 keer geweest, maar ik geraak de stad nooit beu. Een must do als je er bent, is een boottocht op de Seine. Op die manier zie je meteen heel wat leuke plekjes van Parijs, en een hele hoop bruggen. En vandaag vertel ik daar een klein beetje meer over.

De rederij waar wij mee vaarden, is Les Vedettes De Paris. Deze boottocht begint aan de Eiffeltoren. Heel handig dus: je beklimt eerst de Ijzeren Dame, om daarna te bekomen tijdens een boottochtje van een uur. Klinkt perfect, toch?  We vaarden mee met één van deze boten tijdens onze trip in juli 2015 en in juli 2017. De foto’s zijn beide tochten.

Je koopt voor € 12 per persoon (volwassenen) een ticket, en schuift dan aan. Tijdens het aanschuiven kan je nog even naar het toilet gaan, en maken ze ook een foto van je – geen idee hoe deze er uiteindelijk uitziet, we hebben er geen gekocht en er ook niet naar omgekeken, omdat het heel druk is als je van de boot komt.

Op de boot zelf wordt de informatie gegeven in het Frans, Spaans en Engels. Op hun website staat enkel Frans en Engels, maar bij ons deden ze het ook nog in het Spaans.

(Ugh, wat ging er mis bij deze foto? Helaas is dit zelfs de beste uit de reeks … Schat, we moeten nog eens naar Parijs, ik heb geen mooie foto van de Notre Dame vanop de boot …)

De tocht komt langs het Louvre, Place de la Concorde (van die laatste scène in Parijs uit The Devil Wears Prada!), Pont Alexandre III, het Orsay museum, de Notre Dame, Pont Neuf, …

Kortgezegd, langs alle grote bezienswaardigheden. Zo sla je meerdere vliegen in één klap (haha, want de boten heten ‘bateau mouche’. En ‘mouche’ is Frans voor vlieg. En … Oké, nevermind).

Een korte blogpost dus, deze keer, maar dit is eentje die je echt zelf moet gaan ervaren! De mooie stad, dobberen over het water, de vele bruggen, … Hoe kan iemand óóit genoeg krijgen van Parijs?

INFORMATIE

Prijs: € 12/persoon, € 7/kind, gratis <4 jaar
Online: website | TripAdvisor
Adres: Port De Suffren, 75007 Parijs (aan de voet van de Eiffeltoren)

Leave a Reply