CAT PLAYGROUND (고양이놀이터) | SEOUL

Één van mijn favoriete plekjes in Seoul, ondertussen al 2 jaar geleden – time flies! – was een kattencafé. Dankzij de bordjes op straat in ergens in Myeongdong kwam ik terecht bij Cat Playground.

Gelukkig zijn er de bordjes op straat, anders zou je er zomaar aan voorbij lopen, gezien het op de tweede verdieping van een gebouw is. Zoals veel plaatsen overigens: kijk niet alleen recht voor je, maar ook regelmatig omhoog als je hier rondloopt, je weet nooit wat je ontdekt.

Als je boven komt dien je voor je binnengaat je schoenen uit te doen en op een rekje te zetten. In plaats daarvan doe je slippers aan. Eenmaal binnen moet je ook even je handen schoonmaken met desinfecterende handgel.

Je betaalt geen inkom, maar je moet wel een drankje kopen. Ik kocht een koffie, en ik geloof dat het tussen de 8000 of 8800 Koreaanse Won kostte, dat is tussen de 6 en 7 euro. Prijzig voor een koffie, maar je betaalt natuurlijk ook voor de verzorging, het eten, … van de katten.

Ik zag er een tiental katten, die overal zaten: in kartonnen dozen, op de tafel, … Er hangen grote foto’s met de afbeeldingen van alle poezen die hier zitten.

Ik heb hier een uurtje tussen de katten gespendeerd. Het was heerlijk om een bekertje koffie te drinken met een fluffy kat erbij!

INFORMATIE

Prijs: start rond de 8000, 8800 KRW voor een koffie
Online: Facebook | TripAdvisor
Adres: Jung-gu, Chungmuro 2(i)-ga, 충무로2가 66-4, Seoul, Zuid-Korea

Leave a Reply