SAMOURAI RAMEN | BRUSSEL

In december brachten we op een vrije vrijdag een bezoekje aan de omgeving van de Louizalaan in onze Belgische hoofdstad. Voornamelijk voor de winkel van Louis Vuitton (ik had een agenda op het oog, die ze helaas niet meer hadden), maar omdat we er om 12:00 nog rondhingen besloten we er ook wat te eten. Mijn oog viel op een plaatje voor Samourai Ramen, een noodlerestaurant.

Samourai Ramen in Brussel

De zaak ligt boven een pand waar ze in aan het werken zijn. Als je het hoekje omgaat, vind je de ingang. Dan ga je enkele trappen omhoog, en je bent er. Vlakbij vind je de Louizalaan en winkels als Louis Vuitton, Chanel, Dior, Tiffany’s, Jimmy Choo, …

Samourai Ramen in Brussel

Samourai Ramen in Brussel

Samourai Ramen in Brussel

De zaak heeft normaal ook een terras, maar dat stond nu – uiteraard, met het guur decemberweer – niet uit. Binnen kan je aan het raam zitten (aanrader), of in een soort U-vorm rond de ‘bar’. Lijkt me gezellig als je in je eentje gaat eten. Wij hadden bovenstaande foto als uitzicht. Rechts keken we recht uit op The Hotel, een prachtig hotel waar ik ooit, ooit ga overnachten.

Samourai Ramen in Brussel

Ik ging voor soja als bouillon, ei als garnituur en vegetarische gyoza. Het was héérlijk en zo vullend. De gyoza waren lekker knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.

Samourai Ramen in Brussel

Stefan ging ook voor de ook voor de sojabouillon, maar dan met kip als garnituur en de gewone gyoza. Voor hem was het ook helemaal goedgekeurd.

We kregen ons eten amper 5 à 10 minuten na het bestellen, de service is dus supersnel. Ze spreken jammer genoeg wel geen Nederlands denk ik, alles is in het Frans. Er was één toilet beschikbaar, in een grote, zwarte kamer. Over het algemeen ben ik dus heel tevreden. Deze plek krijgt van mij een 4/5.

DE REKENING

  • menu met bouillon naar keuze (miso, soja of varken), garniture naar keuze (varken (twee opties), kip, ei of scampi) en drie gyoza: € 16,50
  • blikje Cola Zero: € 2,50
  • plastiek flesje water (Spa, 33 cl): e 2,50

INFORMATIE

  • Bezocht op: 08/12/2017, ‘s middags
  • Onlinewebsite | TripAdvisor 
  • Adres: Rue Capitaine Crespel 1, 1050 Brussel

Leave a Reply