ALL ABOUT EVE | HASSELT

Naast vegan dessertenwinkel PEAS die binnenkort de deuren opent, kan je in Hasselt tegenwoordig ook heerlijk veganistisch gaan lunchen. Op 3 maart 2018 opende All About Eve de deuren in de Ridderstraat, twee weken later ging ik er met een vriendin (die alle goede plekjes in Hasselt kent!) lunchen.

In de eerste plaats is het een concept store, waar je terecht kan voor de meest pure en natuurlijk cosmetica. Het eetgedeelte bevindt zich boven. Er is een lange tafel met stoelen, een hoge bar-achtige tafel aan het raam, een zetel en een paar ‘hangstoelen’ – of hoe moet ik dat omschrijven? De gebruikte kleuren zijn wit, groen en houttinten. I love it.  Sorry, bij de cosmetica ben ik niet blijven plakken, daar heb ik echt al te veel van. Meer informatie over de cosmetica vind je trouwens ook in hun webshop!

All About Eve, vegan restaurant in Hasselt

We kwamen op een zaterdag, en hebben heel veel geluk gehad dat er nog een plekje was. Tip: kom op tijd! Je kunt er ook ontbijten met bijvoorbeeld een heerlijke açaï bowl. We bestelden ons eten en namen in afwachten alvast allebei een matcha latte.

All About Eve, vegan restaurant in Hasselt

Deze matcha latte kon gemaakt worden met gewone melk (maar dan is-ie natuurlijk niet meer vegan), kokosmelk, havermelk of amandelmelk. Ik vond het een vrij moeilijke keuze, maar uiteindelijk werd het kokosmelk.

Wat het eten betrof gingen we voor de Hindu Bowl van de dag. In een boekje stonden alle soorten, met uitleg en prachtige tekeningen. De Hindu Bowl van de dag was de Krishna Bowl – en kwam dat even goed uit, want dat was na wat rondsnuffelen op Instagram precies degene waar ik op hoopte.

All About Eve, vegan restaurant in Hasselt

Hieronder de pagina met de Saraswati Bowl, die ik persoonlijk de mooiste vind, en hopelijk volgende keer op het menu staat.

All About Eve, vegan restaurant in Hasselt

Na een vijftien à twintig minuutjes wachten kwam ons eten eraan. Wauw. Toen ik enkele maanden geleden tegen iemand zei dat ik geen vlees eet, kreeg ik de opmerking ‘Wat eet je dan wel? Sla en tomaat?’. Grappig dat mensen nog steeds denken dat bij elke maaltijd vlees hoort. Toen ik deze kom zag, viel mijn mond bijna open. Zo kleurrijk, zo divers. Ik spotte rucola (normaal vind ik dit echt ranzig, maar met dat wit sausje erbij ging het wel), radijsjes, kikkererwten, noten, bloemkool … Alle kleur van de regenboog lagen voor me. En dit was LEKKER!

All About Eve, vegan restaurant in Hasselt

Ik kan bijna niet omschrijven hoe heerlijk ik dit vond. Zoveel verschillende smaken, wauw. Ik werd er helemaal door geïnspireerd om thuis ook wat meer veganistisch te gaan koken. Eerst nog wat meer research doen. Ook leuk trouwens: de servetten zijn 100% composteerbaar. Goed bezig!

DE REKENING

  • matcha latte: € 4,00
  • Hindu Bowl: € 12,50

INFORMATIE

Bezocht op: 17/03/2018, ‘s middags
Online: websiteFacebook
Adres:  Ridderstraat 5, 3500 Hasselt

One Comment to “ALL ABOUT EVE | HASSELT”

Leave a Reply