PANORAMABASSIN VELM | SINT-TRUIDEN

Sinds een paar jaar staat in Velm een nieuw waterreservoir. Op zich klinkt niet als iets bijzonders (hoewel ik watertorens over het algemeen meestal wel mooi vind, zoals die van Hasselt of Landen), ware het niet dat je hier als voetganger bovenop kunt gaan staan, en zo een uitzicht krijgt over Sint-Truiden!

Panoramabassin uitkijkpunt Velm, Sint-Truiden

Als je bovenop het bassin staat, is dit de straat van waaruit je er het gemakkelijkste raakt. Het ligt tussen fietsknooppunten 185 en 186. Met m’n zus Casey ging ik er te voet naartoe, met mama nam ik de fiets en met Stefan parkeerden we de auto aan het beginpunt van de Cicindriavalleiwandeling. Van daaruit was het nog zo’n 15 à 20 minuutjes wandelen.

Panoramabassin uitkijkpunt Velm Sint-Truiden

Panoramabassin uitkijkpunt Velm Sint-Truiden

Panoramabassin uitkijkpunt Velm Sint-Truiden

Panoramabassin uitkijkpunt Velm Sint-Truiden

Ik denk je hierboven op de foto het dorpje Velm ziet liggen. Please, correct me if I’m wrong.

 

Panormabassin uitkijkpunt Velm Sint-Truiden

Panoramabassin uitkijkpunt Velm Sint-Truiden

En dit kan absoluut niet missen: hier zie je het stadion van Stayen, wat naast een voetbalstadion ook een businesscentrum is met verschillende bedrijven, supermarkten als Albert Heijn en Lidl, een kapper, een Action, …

Het uitzichtpunt is zeker de moeite om te doen op een zonnige dag. Je kan er ook met de bus geraken, als je afstapt aan Bevingen Romeinse Steenweg. Van hieruit is het wel nog een dik kwartier wandelen, én het ligt een beetje bergop, dus als je met de fiets bent: laat die kuiten werken!

INFORMATIE

Bezocht op: 20/04/2017 en 22/04/2017
Adres: Romeinsweg-Brustem, 3800 Sint-Truiden

Leave a Reply