CHATEAU DIEUPART | AYWAILLE

Een paar dagen Ardennen. Zou dat me niet goed doen? Zo dacht ik enkele maanden geleden. Een beetje onthaasten, alles op het gemakje doen. Dat idee beviel me wel. Ik stelde het voor aan Stefan, en we besloten onze Rome-plannen te laten vallen (want: te duur en we hadden al méér dan genoeg opgedaan in Parijs) en in september een weekendje naar de Ardennen te gaan.

Na wat opzoekwerk kwam ik op Booking uit bij Chateau Dieupart, een kasteel in Aywaille. Ik ken helemaal niets van de Ardennen, ik heb gezocht op basis van: wat ligt niet te ver en waar kunnen we mooie natuurwandelingen maken? En dit kasteel, net langs het water, beviel me wel.

Chateau Dieupart in Aywaille

Chateau Dieupart in Aywaille

Je kan je auto gratis pal voor de deur kwijt. Wel zo handig. Het kasteel is ook supermakkelijk te vinden. Inchecken doe je in het cafeetje ernaast, en dan ga je de groene deur hierboven binnen. Onze kamer lag bij het binnenkomen onmiddelijk aan de linkerkant, maar boven zijn er ook nog kamers. En wat een gezellige kamer was dit! Helemaal wat ik hoopte.

Chateau Dieupart in Aywaille

Het was één grote ruimte met keuken, zetels, tv, kleerkast en eettafel. En een rookmelder die heel gevoelig was. Lap, daar gaan mijn plannen. Ik krijg paniekaanvallen als ik aan koken pal onder een rookmelder denk (lang verhaal), dus tja, een weekend zonder koken dan maar. Wel handig: op een paar minuutjes wandelen ligt een Carrefour. Die zijn we dan maar gaan plunderen met sandwiches, cornflakes en chocomelk. Prioriteiten.

Chateau Dieupart in Aywaille

De keuken was wel heel goed voorzien: diverse potten en pannen, pollepels, stampers voor puree te maken,  een koffiezetapparaat, een waterkoker, een microgolfoven, …. Alles wat je nodig zou kunnen hebben, was hier aanwezig.

Chateau Dieupart in Aywaille

Chateau Dieupart in Aywalle

Chateau Dieupart in Aywaille

Chateau Dieupart in Aywaille

Onze kamer keek logischerwijze ook uit op het terrasje vooraan. Hoewel ik dit er heel leuk vond uitzien, hebben we hier heel weinig gezeten, omdat we simpelweg amper in het hotel zijn geweest.

Chateau Dieupart in Aywaille

Door het rookmeldersprobleem is dit hoe mijn eten er elke dag uitzag: sandwiches, cornflakes en chocomelk. Ik klaag niet hoor! Gezond is het natuurlijk niet, maar we hebben daar genoeg gewandeld om dat te compenseren. (En sorry dat ik al in mijne sandwich gebeten had voor de foto, hangry he)

Chateau Dieupart in Aywaille

En dan nu: een beetje omgeving. Ik ben er gaan lopen (want: enkele weken later was het Dwars Door Hasselt), en dat was voor een angsthaas als mij heel spannend. Want ik had idee dat ik hier zoveel brugjes ging tegenkomen! Maar het was heel leuk, en weer een hele andere ervaring als anders, op de veilige weg thuis.

Chateau Dieupart in Aywaille

Chateau Dieupart in Aywaille

Chateau Dieupart in Aywaille

Wat was het hier heeeerlijk. We zijn een paar keer samen langs dit pad gaan wandelen, en het enige dat je hoort is het water en de natuur. Echt, wat een aanrader. Oh ja, even, voor je denkt dat mijn avondeten ook elke dag uit cornflakes bestond: nee, dat was natuurlijk niet zo. Het café waar je moest inchecken was de ideale uitvalsbasis voor lekker eten. Zo lekker, dat er nog een aparte blogpost van volgt!

INFORMATIE

Bezocht: van 15/09/2017 t.e.m. 17/09/2017
Onlinewebsite | Booking.com | TripAdvisor
Adres: Dieupart 37, 4920 Aywaille

One Comment

Leave a Reply