UITKIJKTOREN IN DE SAHARA | LOMMEL

De Sahara in Lommel is zo’n plek die al héél lang hoog op mijn lijstje stond. Over het wandelgebied schreef ik al eerder, vandaag is de uitkijktoren in het midden van dat gebied aan de beurt.

De bouw van de toren begon in oktober 2014, en op 1 april 2015 werd hij geopend voor het grote publiek. Na 144 trappen bereik je de top, op 30 meter hoogte. Je vindt hier bordjes met pijltjes waar je welke plek vindt: Beringen, Kerkhoven, Tessenderlo, … Als het helder is, kan je hier echt tot kilometers ver kijken (net zoals toen we het Atomium konden spotten vanop de Sint-Romboutstoren in Mechelen!).

Maar goed, wanneer het op uitkijktorens aankomt, laat je beter het uitzicht het werk doen. Tijd voor wat foto’s.

IMG_2500_Uitkijktoren_Lommel

IMG_2499_Uitkijktoren_Lommel

IMG_2498_Uitkijktoren_Lommel

IMG_2497_Uitkijktoren_Lommel

IMG_2496_Uitkijktoren_Lommel

IMG_2495_Uitkijktoren_Lommel

IMG_2493_Uitkijktoren_Lommel

IMG_2492_Uitkijktoren_Lommel

IMG_2489_Uitkijktoren_Lommel

Bovenop de toren staan bordjes die aangeven op hoeveel kilometer bepaalde bezienswaardigheden liggen, zoals de kerktoren van Beringen, die van Kerkhoven, de mijnterrils van Beringen, en zelfs de chemietorens van Tessenderlo:

IMG_2490_Uitkijktoren_Lommel

IMG_2486_Uitkijktoren_Lommel

Voor de kleinsten zijn er ook handige gaten om door te kijken, zodat niemand dit geweldige uitzicht hoeft te missen.

IMG_2485_Uitkijktoren_Lommel

IMG_2482_Uitkijktoren_Lommel

We beklommen de toren als een onderdeel van onze wandeling door de Sahara. Er zijn wandelingen van verschillende afstanden, voor ieder wat wils. Een aanrader op een vrije, zonnige weekdag! Oh ja, wel niet heel erg aan te raden als het zo warm is als het de laatste tijd is – tenzij je iemand bent die hier helemaal weg van is natuurlijk. Voor mij is het een beetje té.

INFORMATIE

  • Bezocht: 07/07/2017
  • Prijs: gratis!
  • Bereikbaarheid: met het openbaar vervoer geraak je best in de Sahara door af te stappen aan halte Lommel Speeltuin. Hier stopt bus 58 (Lommel – Beringen) regelmatig.
  • Adres: Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel

Bronnen: Bosland.be |

Leave a Reply